Naiset Lyhtyjen Yön ja Crusell-viikon takana

0

Tänä iltana Wallilanmäellä on yksi Crusell-viikon huipentumista ainakin uusikaupunkilaisten näkökulmasta. Crusell-naisten ideoima ja järjestämä tapahtuma sai alkunsa vuonna 1993 ja on ollut siitä lähtien yksi viikon vetovoimaisimmista tapahtumista.

Tapahtumaan mennään paitsi musiikin myös mukavan tunnelman vuoksi. Piknik-eväiden suunnittelu ja valmistaminen ovat olennainen osa tapahtuman glamouria. Jotkut miettivät tarjoilun viimeisen päälle, toiset tyytyvät vähempään – kaikki on sallittua ja jokainen voi toimia makunsa mukaan. Persoonallisen lisänsä tapahtumaan tuovat osallistujien mukanaan tuomat lyhdyt, jotka valaisevat hämärtyvää kesäiltaa.

Lyhtyjen yö on vain pieni osa Crusell-naisten kädenjäljestä festivaalissa. Aktiiviset naiset ovat tehneet lukuisia talkootunteja vuosien aikana tapahtuman onnistumiseksi. Tänä vuonna viikko järjestetään jo 35. kerran.

Tuotteistaminen on nykyään itsestään selvää tapahtumien järjestämisessä ja Crusell-naiset ovat oivaltaneet tämän aina. Lyhtyjen Yön lisäksi aikana he ovat ideoineet ja tehneet muun muassa piknik- ja koriliinoja, huiveja ja reseptikirjan, jossa on muun muassa tapahtuman taiteellisten johtajien suosikkireseptejä.

Ison festivaalin järjestämisessä on monenlaista valmistelu- ja taustatyötä. Kävijät saavat astua valmiiksi katettuun pöytään, ja Crusell-naiset ovat omalta osaltaan pitäneet hyvää huolta sen onnistuneesta toteutuksesta.