Nuorisotalon uusi elämä hyödyttää monia

0

Kaupunki otti entisen nuorisotalon pois myynnistä kesän alussa. Ajatus nuorisotalon uudesta elämästä sai niin viranhaltijat kuin myös päättäjät ja talon tulevat toimijat yksimielisesti taakseen. Liljalaaksonkadun ja Ylisenkadun kulmassa olevaan rakennukseen tulee kierrätys- ja työllistymiskeskus.

Ratkaisu palvelee niin kaupunkia kuin sen asukkaitakin. Moniosaajat ry:n toiminta, kaupungin kierrätyskeskus ja nuorisopaja sopivat mainiosti saman katon alle ja uudessa paikassa yhteisöllisyydestä poikii varmasti monenlaista hyötyä. Talon maalausurakassa on ollut mukana kesällä työpajan nuoria.

Kierrätyskeskus ja nuorisopaja toimivat tällä hetkellä vuokratiloissa, ja niiden siirtyminen kaupungin omiin tuo myös kustannussäästöä. Vuokrista säästyviä euroja voidaan hyödyntää jatkossa toiminnan ja kiinteistön kehittämiseen.

Uusi konsepti voi parhaimmillaan poikia monenlaista. Teknisen johtajan Jari Nikkarin mukaan eri tahojen synergia ja yhteistyö voivat synnyttää jopa uusia matalan kynnyksen työpaikkoja. Hankkeen isä uskoo, että näistä työpaikoista olisi mahdollisuus saada kaupungille myös säästöjä, jos velvoitetyöllistämisen sakkomaksut vähenevät.

Uudessakaupungissa saatiin äskettäin valmiiksi kaupungin kiinteistöjen kunnon, toimivuuden ja tarpeellisuuden arviointi. Kaupungilla on 139 kiinteistöä, joten vastaavanlaisia uusia käyttötarkoituksia saattaa löytyä jatkossakin, kun rakennusten tulevaisuus on puntaroitavana. Vanhojen tilojen ennakkoluuloton uusiokäyttö on eräänlaista kierrättämistä sekin, ja sopii mainiosti ympäristöystävälliseksi profiloituneelle Hinku-kaupungille.