Tapahtumia joka makuun

0

Kesä ja tapahtumat houkuttelevat ihmiset liikkeelle. Tähän vuodenaikaan, kun lomasesonki on vilkkaimmillaan, tapahtumia riittää ja jokainen varmasti löytää itsellensä parhaiten sopivan. Nytkin Vakka-Suomessa ja Uudessakaupungissa on meneillään monenlaista. Lokalahdella on parhaillaan Karjurock, joka juhlii nyt juhlavuottaan. Kesäjuhla alkoi jo torstaina, jolloin perheet olivat pääroolissa. Uudenkaupungin kaupunki tarjosi uusikaupunkilaisille lapsille ja nuorille mahdollisuuden osallistua perhepäivään. Myös Laitilassa yrittäjät antoivat vapaaliput nuorille. Perhepäivä oli menestys.

Mattilan talonpoikaiskodissa Kalannissa ovat ovet avoinna vielä viikonlopun. Siellä voi tutkailla ainutlaatuisen laajaa ja monipuolista talonpoikaista esineistöä. Esillä on mm. Suomen laajin vakka-kokoelma.

Uudessakaupungissa torin teemana tänä lauantaina on Lastentori, jossa on varmasti monenlaista mukavaa järjestetty perheen pienimmille.

Merelle pääsee niin kaljaasi Olgalla kuin m/s Kertulla. Myös harvinainen vieras, juna käy kaupungissamme. Museojuna pysähtyi tänä vuonna ensimmäisen kerran Uuteenkaupunkiin eilen perjantaina ja käy nyt viikonlopun molempina päivinä kaupungissamme.

Jos taide kiinnostaa, niin Uudessakaupungissa on mistä valinta: Runonkulman Galleria, Taidetalo Pilvilinna, Rantagalleria, Pakkahuone… Entä meidän museot: Wahlbergin museotalo, Luotsimuseo, Merimehenkotimuseo, Bonk-keskus, Uudenkaupungin Automuseo. Ja VaSon Myllyrannassa on kesällä laivaristeilyjä uusikaupunkilaisesta vinkkelistä esittelevä näyttely. Monessa museossa on myös esillä oma kesänäyttely.

Uudenkaupungin kesä on nautittavasti täynnä tapahtumia ja tarjontaa.