Vuokra-asuntoja löytyy

0

Uudessakaupungissa on viime vuosina keskusteltu usein kaupungin vuokra-asuntotilanteesta. Keskustelu on ollut ajoittain kiivaastakin ja monet ovat vaatineet kaupunkia rakentamaan uusia vuokra-asuntoja. Nyt uusia vuokra-asuntoja on tulossa kaupunkiin, sillä rakennusyhtiö suunnittelee niitä Ketunkalliolle.

Uusikaupunki on siitä onnellisessa asemassa, että kaupunkiin on tiedossa kymmenittäin uusia työpaikkoja. Valmet Automotive hakee parhaillaan yli 50 henkilöä A-mersun tuotantoon. Ja tehdas on kertonut, että se jatkaa loppuvuotena uusien työtekijöiden palkkaamista. Mercedez-Benzin GLC-katumaasturin valmistus alkaa ensi vuonna Uudessakaupungissa ja esisarjoja tehdään jo syksyllä. Katumaasturikin tarvitsee lisää autonrakentajia.

Tällä hetkellä Uudessakaupungissa on vuokrattavana nelisenkymmentä asuntoa eli yli kerrostalollinen vapaita huoneistoja. Osa huoneistoista on Uudenkaupungin kaupungin vuokrakerrostaloissa ja osa vuokrattavista on yksityisten omistamia. Valtaosa nyt vapaista asunnoista on pieniä; yksiöitä tai kaksioita. Se on hyvä asia, sillä niistähän on useimmiten suurin kysyntä.

Kaupungin vuokra-asuntotilanne heijastuu tietysti suoraan uusien, työpaikan täältä saavien henkilöiden muuttohalukkuuteen. Ajatus yhteisestä uusikaupunkilaisesta internetsivusta, jonne kaikki vuokranantajat voisivat päivittää yhteystietonsa, on erinomainen. Olisi ainakin yksi paikka, jossa asuntoa etsivä ja asuntoa tarjoava kohtaavat. Kaupunki voisi avata sivun omille internet-sivuilleen, sillä se olisi luontevin paikka.