Uusikaupunki haluaa palveluiden säilyvän Vakka-Suomen sairaalassa

0

Uudenkaupungin kaupunki ei tule hyväksymään Vakka-Suomen sairaalan leikkaustoiminnan alasajoa ilman vastarintaa. Kaupunginhallitus pitää ensi maanantaina ylimääräisen kokouksen, jossa hyväksytään sairaanhoitopiirille lähetettävä, sairaalan leikkaustoiminnan jatkoa puoltava kannanotto.
– Omistajakuntana meillä on tähän oikeus. On järkevää tuoda asiassa esille kaupungin yksiselitteinen kanta. Tämä antaa myös yhteisen ohjeistuksen niin viranhaltijoille kuin päättäjille, jotka joutuvat omissa rooleissaan tekemisiin Vakka-Suomen sairaalan tulevaisuutta koskevan päätöksenteon kanssa, totesi kaupunginhallituksen puheenjohtaja Seppo Nikula.

– Meillä Uudessakaupungissa on kuitenkin kyse, ei vain palveluista, vaan myös tärkeistä työpaikoista. Jos meri jätetään pois laskuista, niin suurteollisuus ja sairaala ovat niitä kaupungin elinvoimatekijöitä, painotti Seppo Nikula.
Nikula myös epäili leikkaustoiminnan keskittämisen järkevyyttä.
– Kyllähän päiväkirurgialle on aina paikallista tarvetta.

Aiheesta laajemmin torstain lehdessä.