Tehdään ja juhlitaan juhlat yhdessä

0

Ensi vuonna Uusikaupunki juhlii 400-vuotissyntymäpäiviään ja aloittaa juhlinnan koko perheen tapahtumalla jo tämän vuoden viimeisen päivän illalla Kaupunginlahden rannalla. Kaupunki järjestää virallisen 400-vuotispäätapahtuman, mutta haluaa kannustaa yrityksiä, yhdistyksiä, oppilaitoksia, urheiluseuroja, kotiseutuyhdistyksiä sekä taiteilijoita järjestämään koko vuodelle iloisia ja toiminnallisia  tapahtumia.

Tällä hetkellä koossa on jo useampi sata tapahtumaa. Tavoitteeksi asetettiin 400 vuotta ja 400 tapahtumaa, joten kirittävää vielä riittää. Jo alusta pitäen kaupungissa on ollut kunnianhimoisena ajatuksena, että kaupunkilaiset tekevät ja juhlivat yhdessä kaupungin merkkivuotta.

Ruotsin kuningas Kustaa II Aadolf perusti huhtikuun 19 päivänä vuonna 1617 kaupungin. Ensi vuonna pääjuhlaa, jossa ovat vahvasti kaupungin koululaiset mukana, vietetään torilla tuona päivämääränä.

Uudenkaupungin juhlavuoden tavoitteena on tarjota sekä uusikaupunkilaisille että matkailijoille tietoa kaupungin historiasta ja nykypäivästä. Tavoitteena on myös tuottaa elämyksiä mm. erilaisten kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntatilaisuuksien parissa.

Juhliva kaupunki haluaa myös tukea taloudellisesti juhlavuoteen panostavia tahoja. Uusikaupunki 400 vuotta -tapahtumien tai tuotteiden kuluihin on mahdollista saada avustusta kaupungilta. Hakijana voi olla yksityishenkilö, yhdistys tai yritys. Parhaillaan on meneillään avustusten hakuaika, joka päättyy ensi viikon perjantaina.

Me voimme yhdessä tehdä kotikaupunkimme juhlavuodesta ikimuistoisen, mieleenpainuvan ja lämminhenkisen vuoden.