Ennakkosuosikki Kataja aiheutti Korihaiden avaustappion

0

Nyt ei tarvitse enää arvuutella. Korihaiden kauden avaustappio harjoituspelit mukaan lukien näki vihdoin päivänvalon ja melko odotetussa tilanteessa. Korisliigan ennakkosuosikki Joensuun Kataja purki avauspelin intonsa haiparveen ja veti heti alussa reilun kaulan. Hetkittäin pystyi petokala isäntiä härnäämään, mutta tulostaululle jäivät lukemat 102-83.

Katajan alku oli niin väkevä, että ero venyi 14 pisteeseen (28-14) yhden neljänneksen aikana. Korihait nousi vielä ennen puoliaikaa viiden pisteen päähän, mutta pitkän tauon jälkeen Kataja otti uudelleen tahtipuikon itselleen.

Emmanuelle Holloway (17p.) ja Marcus Van (16p.) olivat petokalan parhaat pistemiehet. Reginald Bratton nakutti 14 pistettä, mutta isona miinuksena kuusi menetystä. Muut pelaajat jäivät alle kymmenen pisteen. Aapeli Alanen korkkasi pistesaldonsa Korihaiden riveissä osumalla kertaalleen kolmen pisteen heitossa.

Katajan jenkit olivat juuri niin kovia kuin pelättiin. Daniel Mullings (24p.) ja Bryan Wesley (20p.) olivat vaikeita pideltäviä. Teemu Rannikko tykitti 12 paunaa ja jakeli seitsemän passia.