Korihaille yllätysvoitto – Bratton vaihtoon

0

Korihaiden perjantai-ilta oli vähintäänkin värikäs. Ensin joukkue tiedotti antaneensa lähtöpassit Reginald Brattonille ja tämän jälkeen joukkue kellisti suurimman mestarisuosikin eli Joensuun Katajan käsittämättömän jännittävässä trillerissä.

Brattonin erottaminen ei ollut yllätys ja joukkue ilmoitti nyt olevansa lähellä sopimusta isomman pelaajan kanssa. Marcus Vanille tarvitaan apuja korin alla ja 204-senttisen sisäpelaajan kanssa ollaan seuran puheenjohtajan Kalle Klotzin mukaan lähellä sopimusta.

Van repi jälleen 15 levyriä ja laittoi Katajan kovat jenkit heittelemään kauemmaksi korista. Apuja mies silti vaatii, sillä toista kunnollista levyrimiestä ei ole. Dominique Lee auttaa ajoittain, mutta ei riitä.

Katajalla oli perjantai-illan huikeassa matsissa monta mahdollisuutta mennä viimeisellä minuutilla johtoon. Tilanteessa 74-74 joukkue missasi heittonsa ja haiparvi sai vihdoin levypallon. Emmanuelle Hollowayta (17p.) rikottiin ja mies pääsi vapariviivalle kaksi sekuntia ennen loppua. Holloway ei jäätynyt, vaan pisti heitot kylmästi sisään. Kun Katajan viimeinen heitto ei uponnut, pääsi petokala juhlimaan tappioputken katkeamista ottelun päätyessä numeroihin 76-74.

Vesa-Pekka Laine pussitti yhteensä neljä kolmosta saalistaen yhteensä 16 pinnaa. Takamiesten suurta roolia täydensi Mikko Jalonen, joka kasasi kovassa puristuksessa 15 paunaa.

Korihait saa nyt viiden päivän otteluhuilin ja kohtaa ensi keskiviikkona BC Nokian Pohitullissa.