Korihait voitti taka-askeleen avulla

0

Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula kertoi Pyrintö-pelin jälkeen joukkueen havitelleen askelta taaksepäin. Tällä mies tarkoitti pelitason palauttamista sille tasolle, missä oltiin treenikauden aikana. Toive toteutui ja petokala otti kauden kolmannen voittonsa koriluvuin 88-80 (41-41).

Ensimmäisellä puoliajalla pelaajia kierrätettiin enemmän kuin aikaisemmissa peleissä. Kun ottelua alettiin ratkomaan toden teolla, haiparvella oli enemmän tuoreita jalkoja kentällä. Johto oli viimeisillä minuuteilla tyrehtymässä, mutta tällä kertaa löytyi paineensietokykyä.

Tilanteessa 81-78 Emmanuelle Holloway (16p.) lähti ajamaan korille ja päätti syöttää hyvässä paikassa olleelle Dominique Leelle (19/12). Lee pisti hyvästä rytmistä kolmosen sisään ja ottelu ratkesi käytännössä siihen.

Marcus Van sai muutamaa tuntia ennen ottelua peliluvan lääkäriltä. Rajusta aivotärähdyksestä toipunut Van kertoi ottelun jälkeen kärsineensä huimauksesta ensimmäisellä puoliajalla. Työmyyrän olo kohentui pitkällä tauolla ja tehot 14/9  olivat tärkeät joukkueelle.

15 pistettä tehnyt uusi peluri Eric McAlister osoitti, että on joukkueelle tarpeellinen vaikka hakee ajoittain paikkaansa kentällä.

Korihait nousi nyt tasoihin KTP:n kanssa, joka hävisi pisteellä Vilppaalle kotikentällään. Vilppaan Desmond Williams nakkasi voittokorin juuri ennen summerin soimista.