Niukka tappio ja Marcus Vanin loukkaantuminen hiljensivät Pohitullin

0

Korihait oli ensin todella huono ja tämän jälkeen epäonninen kohdatessaan BC Nokian kotikentällä. Joukkueen suoritus ensimmäisellä puoliajalla oli täysin alle arvostelun ja puoliajalle mentiinkin ansaitusti hurjissa 36-57 lukemissa.

Toisella puoliajalla Korihait kaivoi työmoraalin esiin ja joukkueen kapteenin Mikko Jalosen (22p.) esimerkin voimalla joukkue ryhtyi kuromaan eroa umpeen. Hurmoksellisen kirin katkaisi ikävä episodi. Tilanteessa 67-73 sarjan levypallokuningas Marcus Van tavoitteli hyökkäyslevyriä huonoin seurauksin. Mies tuli suoraan pää edellä parkettiin ja jäi liikkumattomana makaamaan.

Ottelu keskeytyi melkein puoleksi tunniksi, ennen kuin mies siirrettiin ambulanssihenkilökunnan toimesta sairaalaan. Joukkueen lääkärin Markus Laurilan mukaan Van oli tajuissaan ja pystyi puhumaan.

Pelin jatkuttua petokala härnäsi edelleen vastustajaa ja pysyi lähellä. Kun Jalonen puikkelehti neljä sekuntia ennen loppua korille tekemään tilanteeksi 85-85, näytti matsi menevän jatkoajalle. BC Nokia otti aikalisän ja pelasi viimeisen hyökkäyksen 208-senttiselle Papa Dialle, joka harhautti Panu Peltokankaan ja donkkasi Nokialle voittokorin. Kun Korihaiden viimeinen heitto epäonnistui, ottelu päättyi numeroihin 85-87.

-Eka puoliaika oli täysin luokatonta ja siihen tämä kaatui, eikä siihen viimeiseen tilanteeseen, Jalonen kommentoi pelin päätyttyä.

Korihait olisi kääntänyt pelin itselleen, jos kolmoset olisivat sujuneet edes kohtuullisesti. 20 yrityksestä vain yksi osui oikeaan osoitteeseen. Yleensä tarkkakätinen Jalonenkin missasi viisi kaukoheittoa.

Uusi vahvistus Eric McAlister saapui Uuteenkaupunkiin maanantai-iltana ja pääsi tiistain treeneissä tutustumaan haiparveen. Valitettavasti miehen pelilupa ei saapunut ajoissa ja näin isokokoinen jenkki katseli kamppailun vaihtopenkiltä verkkarit jalassa.

Korihait pelaa seuraavaksi ensi viikon perjantaina Kouvolassa Kouvojen vieraana.