Ilotulitteita ei saa ampua Uudenkaupungin keskustassa

0

Uudenkaupungin, Turun ja Naantalin keskustoissa sekä Naantalin kylpylän alueella on ilotulitteiden ampuminen kiellettyä vuodenvaihteen aikana. Varsinais-Suomen pelastuslaitos kieltää ilotulitteiden ampumisen näillä alueilla tulipalovaaran vuoksi.Uudessakaupungissa alue rajoittuu Pakkahuoneenrantaan, Rantakatuun, Vakka-Suomenkatuun, Ajurinkujaan, Myllyrinteeseen, Myllykatuun, Viikaistenkatuun, Mäyhälänkatuun, Merimiehenkatuun, Pietolankatuun, Kaarikatuun ja Vekarantiehen, mainitut kadut mukaan lukien.
Turun keskustassa kieltoalue rajoittuu Aninkaistenkatuun, Uudenmaankatuun, Itäiseen pitkäänkatuun, Kuninkaankartanonkatuun, Martinkatuun, Puistokatuun ja Ratapihankatuun, mainitut kadut mukaan lukien.

Naantalissa alue rajoittuu Raatihuoneenaukiolla Kristiinankatuun, Alikatuun, Torikatuun, Katinhäntään, Raatihuoneenkatuun ja Tavastiankatuun sekä Naantalin kylpylän alueella Rantaruonankatuun, Ruonanpolkuun, Aurinkotiehen ja Venevalkamatiehen, mainitut kadut mukaan lukien.

Vuodenvaihteen ilotulituksiin on varauduttava suojalaseilla, muistattaa pelastuslaitos. Suojalaseja suositellaan sekä rakettien ampujille että yleisölle.
Ilotulitteiden sallittu käyttöaika alkaa 31.12. kello 18.00. Käyttöaika päättyy 1.1. kello 02.00.
Kaikkien ilotulitteiden myynti ja luovuttaminen alle 18-vuotiaille ja päihtyneille on kiellettyä, samoin niiden hallussapito. Kielto koskee myös papatteja ja tähtisadetikkuja.
Vuosi sitten ilotulitteet aiheuttivat 7 rakennuspaloa, 4 liikennevälinepaloa ja 64 muuta tulipaloa. Luvut perustuvat pelastustoimen resurssi- ja onnettomuustilastoon.
Viime vuosina neljäsosa tulipaloista syttyy ilotulitteiden sallitun käyttöajan ulkopuolella. Lisäksi ilotulitteilla aiheutetaan runsaasti ilkivaltaa, mutta se ei näy pelastustoimen tilastoissa.

 

ILOTULITTEET

Muista nämä ohjeet

  1. Ilotulitteiden käyttäjän on käytettävä suojalaseja.
  2. Hätäraketteja saa käyttää vain todellisessa hätätilanteessa.
  3. Ilotulitteiden käyttäjä on vastuussa niiden oikeasta käytöstä samoin kuin käytössä sattuneista vahingoista. Ilotulituksesta muodostuvat roskat on siivottava käyttöpaikalta.
  4. Ilotulitteiden käytössä on noudatettava tuotteen pakkauksessa esitettyjä käyttöohjeita.
  5. Ilotulitteina saa käyttää vain yleiseen kauppaa ja yleiseen käyttöön hyväksyttyjä tuotteita.
  6. Ilotulitteet on ammuttava vähintään 15 metrin etäisyydeltä rakennuksista.
  7. Ilotulitteita ei saa suunnata tai heittää ihmistä tai rakennusta kohti, eikä niitä saa käyttää yleisön joukossa.
  8. Ilotulitteista ei saa ampua rakennuksen katoilta, parvekkeilta tai terasseilta.
  9. Ilotulitteita ei saa luovuttaa alaikäisille tai päihtyneille henkilöille.

Lähde: Varsinais-Suomen pelastuslaitos

 

Kuva: Uudenkaupungin Sanomat