Joulujuna on hyvä idea

0

Lauantaina Uudenkaupungin katukuvassa näkyy tavallista enemmän väkeä, sillä päivän aikana kaupunkiin saapuu peräti kolme matkustajajunaa. Uudenkaupungin Yrittäjien ideoima tempaus tuo elämää keskustaan: lippuja on myyty ja matkailijat näkyvät varmasti katukuvassa ja ravintoloissa. Haapamäen museoveturiyhdistyksen junakyytien lisäksi samalle lauantaille osuu sattumalta myös höyryjuna Ukko-Pekan vierailu kaupungissa.

Säännöllistä matkustajaliikennettä ei Uuteenkaupunkiin ole ollut aikoihin, mutta kesällä järjestetyt kyydit ovat olleet suosittuja. Moni on kaivannut henkilöjunan paluuta myös työmatkaliikenteen vuoksi. Asia nousi esille taas, kun Uudenkaupungin autotehdas ilmoitti palkkaavansa tuhat uutta työntekijää ensi vuoden aikana.

Merenrantakaupunkia kelpaa esitellä vieraille talviseenkin vuodenaikaan. Torin ympäristö jouluvaloineen ja uudistunut Kaupunginlahti ovat tunnelmallisia. Puutalokaupungissa on tekemistä niin kulttuurista nauttiville kuin shoppailijoillekin. Lauantaiksi sääennusteet lupaavat ainakin toistaiseksi jopa aurinkoista, joten kaupunkimme näyttää toivottavasti vierailijoille parhaat puolensa.

Uusikaupunki ei sijaitse isojen väylien varrella, joten harva eksyy tänne ohikulkumatkalla tai sattumalta. Moni tietää autotehtaan, mutta pikkukaupungin monipuolinen palvelurakenne saattaa olla yllätys vierailijoille. Tällaiset tempaukset tekevät kaupunkia tunnetuksi. Kaupungissa on autotehtaan ansiosta nyt avoinna työpaikkoja, ja tänne kaivataan uusia asukkaita. Jos käynnistä jää positiivinen mieli, vieraat saapuvat toistekin, ja kukaties joku voi pohtia muuttoakin.

Mielikuvat kaupungista syntyvät usein pienistä asioista, kuten ystävällisestä palvelusta ja kohtaamisista ihmisten kanssa. Jokainen kaupungin asukas on eräällä tavalla käyntikortti. Tämä kannattaa muistaa lauantaina.