Positiivista asennetta juhlavuoteen

0

On aika heittää jäähyväiset vuodelle 2016. Uudessakaupungissa ja lähiseudulla se on ollut sekä hyvien että huonojen uutisten vuosi. Ikävien tapahtumien listalle menevät muun muassa lukuisat vakavat tulipalot, joita tänä vuonna on sattunut kaupungissa tavanomaista enemmän.

Synkkää luettavaa olivat myös poliisin kesällä tekemän tehovalvonnan karut tulokset: kahden päivän aikana kaupungin keskustassa tehtiin peräti 17 huumausaineisiin liittyvää rikosilmoitusta, ja huumeita löydettiin myös usealta alaikäiseltä. Ei toivottujen uutisten listalle nousevat myös uutiset Vakka-Suomen sairaalan leikkaustoiminnan ja yöpäivystyksen loppumisesta.

Kaupungissa tapahtui myös paljon hyviä asioita. Autotehtaan yli tuhat uutta työpaikkaa on uutinen, joka heijastaa hyvinvointia tuleviin vuosiin. Työttömyysprosentti on alkanut laskea jo tänä vuonna. Tuorein tilasto kertoo, että työttömyysprosentti on 7,9 eli alhaisempi kuin aikoihin. Kaupungin menestys ei ole yksin autotehtaan harteilla, mutta ison tuotannollisen toimijan valoisat näkymät antavat uskoa tulevaisuuteen.

Uudessakaupungissa on järjestetty kuluneen vuoden aikana monenlaisia tapahtumia, jotka ovat osoitus kaupungissa kukoistavasta yhteisöllisyydestä. Ensi vuonna tätä yhdessä tekemistä on luvassa sitäkin enemmän, kun tavoitteena on saada 400-vuotisjuhlavuoden kalenteriin 400 tapahtumaa.

Yhteisöllisyyttä tarvitaan paitsi tapahtumien järjestämisessä myös positiivisen ja kannustavan ilmapiirin luomisessa. Se ei tarkoita ongelmien lakaisemista maton alle. Ikäviä asioita tapahtuu, mutta ne poistuvat harvoin voivottelemalla ja synkistelemällä. Uusikaupunki ja sen asukkaat ovat selvinneet monenlaisista koettelemuksista, ja täällä on täysi syy iloita siitä, että vanha kaupunki elää ja voi hyvin.

Uusikaupunkilaisilla on täysi syy iloita siitä, että 400-vuotias kotikaupunki elää ja voi hyvin.