Autotehdas sai kumppanin sähköautoihin Kiinasta

0

CATL osti 22 prosenttia autotehtaasta
Valmet Automotive ja kiinalainen Contemporary Amperex Technology Limited eli CATL ovat sopineet sähköautoratkaisujen strategisesta kumppanuudesta.

CATL, joka on yksi maailman johtavista akkuratkaisujen tuottajista, on myös merkinnyt suunnatussa annissa autotehtaan uusia osakkeita 22 prosentin omistusosuuden arvosta. Annin jälkeen autotehtaan omistajina ovat yksityinen Pontos Group- sijoitusyhtiö 39:llä, valtion Suomen Teollisuussijoitus- sijoitusyhtiö 39:llä ja CATL 22 prosentilla.

Autotehtaan ja CATL:n strateginen kumppanuus tulee keskittymään varsinkin täyssähkö- ja hybridiajoneuvojen projektinhallinta- ja suunnittelupalveluihin sekä akkupakettien toimittamiseen.

– Sähköinen liikenne on selvässä kasvuvaiheessa seuraavan viiden vuoden kuluessa. Strategisen kumppanuutemme myötä voimme tarjota asiakkaille kattavia ja korkealuokkaisia ratkaisuja. Yhteisen potentiaalimme toteuttamiseksi Valmet Automotive ja CATL ovat rakentaneet sähköautomarkkinoihin liittyvää yhteistyö- ja kehityssuunnitelmaa, jonka toteutus lähtee välittömästi liikkeelle, kertoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Ilpo Korhonen.