Kaupunki valmistautuu uusiin kaupunkilaisiin

0

Uusikaupunki valmistautuu vastaanottamaan autotehtaan uusia työntekijöitä. Moduuliasuinrakennuksien sijoituspaikkoja valmistellaan, jotta ensimmäiset moduulit voitaisiin tuoda paikoilleen jo alkukeväästä. Kaupunki on vuokraamassa tontit kahdelle eri yhtiölle. Toinen tuo ensiksi kaksi rivitalo-tyyppistä moduuliasuinrakennusta Mältintien varteen, kaupungin nykyisen varikon viereen. Autonrakentajantien varrella, lähellä autotehdasta on puita kaadettu, jotta kaksikerroksiset asuntolat mahtuisivat tontille.

Molemmat yhtiöt voivat tarvittaessa tuoda Uuteenkaupunkiin lisää moduulirakennuksia, sillä tonteilla on tilaa. Kuinka monta moduulirakennusta kaupunkiin tuodaan, riippuu kysynnästä.
Vuokra-asuntotilanne ei ole aivan niin heikko kuin siitä ajateltiin vielä kuukausi sitten. Kakkosasuntoja on nyt saatu vuokramarkkinoille, kiitos muutama viikko sitten järjestetyn yleisötilaisuuden. Niiden saaminen markkinoille hieman helpottaa vuokra-asuntojen kysyntää, mutta moduulirakentaminen, vuokra- ja uudisasuntotuotanto yhdessä tuovat lopullisen ratkaisun.

Rakennuttajat, niin valtakunnalliset kuin paikkakuntalaiset, ovat havahtuneet Uudenkaupungin poikkeukselliseen tilanteeseen. Kaiken kaikkiaan tällä hetkellä kaupunkiin on suunnitellaan toistakymmentä uutta kerrostaloa. Uusia kerrostaloja suunnitelmien mukaan nousee Ketunkalliolle, Mältinkalliolle, Janhualle ja Pietolaan.

Myös valtio tukee omalta osaltaan asuntojen rakentamista Uuteenkaupunkiin. ARA eli Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus on tutkinut valtakunnallisesti kaupungin tilannetta ja Uusikaupunki on saamassa myös sieltä tukea sekä ratkaisuja positiiviseen pulmaansa.