Kilpailu asukkaista hyödyttää koko Vakka-Suomea

0

Vakka-Suomen kuntien nettisivuilla on viime aikoina ollut runsaasti kävijöitä. Näin ainakin voisi olettaa, sillä autotehtaan jättirekrytoinnit ovat houkutelleet työpaikasta kiinnostuneita tutustumaan virtuaalisesti paitsi tehtaan verkkosivuihin myös Uudenkaupungin ja naapurikuntien palveluihin.

Kotisivut eivät kuitenkaan kerro kaikkea. Uudessakaupungissa on nyt selkeästi tilausta myös perinteiselle messutapahtumalle. Pohitullin hallissa järjestetäänkin helmikuun alussa Tuu #messiin -tapahtuma.

Elinkeinojen kehittäjänä toimivan Ukipoliksen, kuntien ja Varsinais-Suomen TE-toimiston järjestämässä tapahtumassa saa kerralla tietoa niin työpaikoista, asunnoista kuin harrastuksistakin. Messut saattavat houkutella tänne ihmisiä, jotka harkitsevat muuttoa ja haluavat nähdä kaupungin livenä.

Kunnat haluavat profiloitua paikkoina, jossa arki sujuu. Pelkkien mielikuvien varassa ihmisiä ei tänne houkutella, vaan väitteille löytyy katetta. Peruspalvelut löytyvät läheltä ja ilman liikenneruuhkissa odottelua. Vapaa-aikana tekemistä löytyy urheilusta kulttuuriin ja luontoretkeilyyn.

Messut on tarkoitettu myös täällä jo asuville, jotka hakevat uutta työpaikkaa, harrastusta tai vaikkapa asuntoa. Muuallakin kuin autotehtaalla suunnitellaan lisäväen palkkaamista.
Uudenkaupungin ”lottovoitosta” haluavat päästä osalliseksi myös naapurikunnat. Töiden perässä tänne muuttavista autonrakentajista suurin osa asettunee Uuteenkaupunkiin, mutta osa saattaa muuttaa myös muualle Vakka-Suomeen, jos sopiva koti löytyy.

Ihmiset arvostavat asuinpaikassaan erilaisia asioita riippuen kulloisestakin elämäntilanteesta. Kuntien kilpailu uusista asukkaista on tervetullutta, sillä siinä kisassa ei ole voittajia ja häviäjiä. Hyödyn saa koko seutukunta, joka on jo nyt saanut huikeaa nostetta elinvoimaansa.