Tuumasta toimeen asuntoasioissa

0

Nyt on tekemisen meininkiä asuntoasioissa Uudessakaupungissa. Täällä on ollut jo ennenkin tarvetta uusille vuokra-asunnoille, mutta autotehtaan jättirekrytoinnit lisäävät kysyntää huimasti tänä vuonna. Kiire on kova, ja ensimmäiset väliaikaiseen asumiseen tarkoitetut moduuliasunnot nousevat tehtaan ympäristöön jo keväällä. Niiden varassa ei kuitenkaan pitkälle pötkitä.

Kaupungin järjestämä asuntoilta oli loistava foorumi koota yhteen ajankohtaisia kysymyksiä. Paikalle tuli satakunta kuulijaa, joista osa oli potentiaalisia asunnon vuokraajia. Kuluttajaliiton ja Verohallinnon asiantuntijoiden esitykset antoivat runsaasti käytännön tietoa ja vinkkejä aiheesta. Kaupunki on varautunut toimimaan linkkinä asunnon etsijöiden ja vuokranantajien välillä., mikä on hyvä asia. Se saattaa madaltaa syystä tai toisesta vapaana olevien yksityisasuntojen vuokraamista.

Hyvä uutinen on, että täällä on nyt vireillä peräti yksitoista kerrostalohanketta, joista noin puolet on vuokrataloja. Helpotusta asuntopulaan on siis takuuvarmasti tulossa, vaikka kaikki hankkeet eivät toteutuisikaan. Kaupunki neuvottelee myös Asumisen kehittämiskeskus ARA:n kanssa.

Maanantaina kerrottiin, että kaupunkikuvan kannalta keskeiselle paikalle Sorvakon rantaan suunniteltu kolmen kerrostalon hanke etenee sekin vauhdilla. Merinäköalalla varustetut asunnot kiinnostavat varmasti sijoittajia, mutta myös paluumuuttajia ja muitakin uusia asukkaita.

Asuntonäkymät näyttävät nyt huomattavasti valoisammalta kuin vuoden lopussa. Tätä vauhtia Uudessakaupungissa voidaan kohta puhua jo asuntorakentamisen buumista.
Kohta Uudessakaupungissa voidaan puhua jo asuntorakentamisen buumista.