Uudistuneen verkkosivut tulivat kreivin aikaan

0

Uudenkaupungin juhlavuosi alkoi upealla kansalaistapahtumalla Kaupunginlahdella uudenvuodenaattona. Sopivasti juhlavuoden alkuun uudistuivat myös kaupungin uudet verkkosivut. Selkeät ja informatiiviset sivut palvelevat niin kaupungin asukkaita kuin vierailijoitakin. Matkailijoita varten vireillä on vielä toinen uudistus, sillä Visit Uusikaupunki -sivusto valmistunee tämän vuoden aikana.

Uudistusta on ehditty jo odottaa, mutta nyt voi sanoa, että ne tulivat kreivin aikaan. Tämä vanha sanonta on muuten peräisin 1600-luvulla eläneeltä kenraalikuvernööri Pietari Brahelta, joka toimi jonkun aikaa Uudenkaupungin perustajan Kustaa II Adolfin palveluksessa. Hän  uudisti Suomea monin tavoin, ja samanlaista uudistushenkeä kaivataan nyt täälläkin.

Tänä vuonna 400 vuotta täyttävä kaupunki on siirtynyt digiaikaan hallitusti. Verkkosivut ja Facebook välittävät tietoa ja kaupunki hyödyntyää sosiaalista mediaa myös markkinoinnissaan. Sivuille päivittyy tietoa ajankohtaisista tapahtumista, päätöksenteosta, uusista palveluista ja poikkeustilanteista, kuten sähkökatkoista. Myös yhteystiedot löytyvät helposti.

Kaupungin kotisivuja selaavat mielenkiinnolla potentiaaliset kaupunkiin muuttajat. Ne toimivat eräänlaisena käyntikorttina, sillä ensimmäiset mielikuvat kaupungista välittyvät nykyään juuri virtuaalimaailmassa.

Pienillä asioilla on iso merkitys markkinoinnissa. Yksi esimerkki tästä on verkkosivujenkin etusivulla komeilevat vauvojen bodyt, jotka lahjoitetaan 400-vuotisjuhlavuonna syntyville uusille kaupunkilaisille. Hienosti toteutettu idea saa hyvän mielen muillekin kuin vauvaperheille ja välittää kuvaa lapsiystävällisestä kaupungista.

Kaupunginlahti on kunnostuksen jälkeen upea helmi kaupunkikuvassa ja tänä vuonna kunnostustöitä jatketaan. Sieltä otettuja kuvia on levinnyt kuluvan vuoden aikana sosiaalisessa mediassa, eikä ihme. Veteen heijastuvat valot ja vanhat makasiinit näyttäytyvät kauniina eri vuodenaikoina ja välittävät upeaa tunnelmaa merellisestä kaupungista.