Autonrakentantajille sateli kiitoksia

0

Valmet Automotiven vierailukutsu houkutteli torstaina ison joukon valtakunnan medioita Uuteenkaupunkiin. Uutinen Mercedes-Benz GLC-katumaasturin sarjatuotannon alkamisesta on kerrottu jo useaan kertaan, mutta nyt toimittajat pääsivät itse näkemään ja kuvaamaan tuotantoprosessia. Tällaiset yritys- ja talousuutiset eivät ole viime vuosina olleet ihan jokapäiväistä aineistoa mediassa.

Tilaisuuteen osallistui myös edustajia Daimler AG:n johdosta sekä elinkeinoministeri Mika Lintilä. Ministeri kehui tehdasta edelläkävijäksi. Sitä se todellakin on. Kutsuvieraat saivat tutustua Suomen suurimpaan robottihitsaamoon.

Autotehdas on malliesimerkki siitä, että automatisaatio ei vie työpaikkoja,vaan päinvastoin. Robotteihin tehtyjen investointien lisäksi autotehdas palkkaa tämän vuoden aikana yli tuhat uutta autonrakentajaa.

Mercedes-Benz Cars -yksikön johtaja Andreas Kellermann kertoi, että uusi tuotanto on jatkumoa A-sarjasta vuonna 2013 alkaneelle yhteistyölle. Uusikaupunkilaisten korvia hiveli autopomon toteamus siitä, että yhteistyökumppanin valinta on on osunut oikeaan. Valmet Automotive on toiminnassaan joustava ja luotettava, Kellerman kuvaili. Kiitosta sai GLC-projektin nopea ja laadukas toteutus. Tämä ei olisi onnistunut ilman henkilöstön vahvaa sitoutumista.

Kellermanin onnittelut tehtaan henkilöstölle ovat aiheellisia. Torstain juhlapäivää seuraa arki, ja uudet haasteet. Yksi asia on varma: töitä tehtaalla riittää lähivuosiksi mersujen parissa, ja tehdas on ottanut vahvoja askelia myös sähköautojen suunnittelussa.