Suomalaisvoimin tehty kiri ei pelastanut Korihaita

0

13 tappiota kärsitty putkeen ja sitten ollaan kotiottelussa jo 20 pinnan tappioasemassa. Tästä tilanteesta ei luulisi pelihuumorin enää nousevan oikealle tasolle, mutta yllättävästi Korihait nousi faktoista huolimatta uhmaamaan Kouvojen jo selvää vierasvoittoa.

Ukilaisten päävalmentaja Jarno Nikula penkitti kaikki jenkit ja suomalaisviisikko nosti isännät jo kahden pisteen päähän. Tilanteessa 68-70 päästiin vielä kaksi kertaa hyökkäämäänkin, mutta kovien korien tekeminen on ollut koko kauden vaikeaa. Kun palloa ei saatu pussiin, Kouvojen huikea Steven Pledger nakkasi ”kolkin” sisään ja Kouvot karkasi uudelleen. Ottelu päättyi 81-87.

Mikael Herbert nakkeli 16 pistettä ollen jälleen aktiivinen. Kirivaiheen arkkitehdit Mikko Jalonen ja Panu Peltokangas säkittivät 12 paunaa mieheen. Jenkeistä ainoa positiivisella tavalla esiin tullut oli Emmanuelle Holloway, joka kasasi 14 pistettä.

Ottelun jälkeen puhutti juuri jenkkien asema. Korinalusäijät Marcus Van ja Eric McAlister istuivat pitkiä pätkiä penkillä ja peli tuntui sujuvan paremmin ilman heitä. Kouvojen jenkkikvartetti oli raudanluja ja teki 34 pistettä enemmän kuin ukilaisten ulkomaan avut.