Turkulaismiestä epäillään kahdesta taposta Vehmaan kuolinkolarissa

0

Viime vuoden lokakuussa Vehmaalla kolarin ajanutta turkulaismiestä epäillään kahdesta taposta, yhdestä tapon yrityksestä sekä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Vuonna 1996 syntynyt turkulainen mies ajoi lokakuussa 2016 päivällä tahallaan Vehmaan Y-tiellä henkilöautollaan vastaantulevaa henkilöautoa päin. Vastaantulleessa autossa oli kuljettajan lisäksi kaksi matkustajaa. Turkulaismies ei tuntenut autossa olleita henkiöitä.

Törmäyksen seurauksena toisen auton kuljettaja, vuonna 1950 syntynyt mies kuoli tapahtumapaikalla. Etupenkillä matkustajana ollut vuonna 1931 syntynyt mies kuoli myöhemmin sairaalassa kolarissa saamiinsa vammoihin. Lisäksi kuljettajan takapenkillä ollut vaimo loukkaantui.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että nuoren miehen vauhti oli törmäyshetkellä huomattavan suuri. Törmäys tapahtui vastaantulevan auton kaistalla suoralla tieosuudella lähellä Kustavintietä.

Törmäyksen aiheuttanut mies loukkaantui tapahtuman yhteydessä ja oli sairaalahoidossa tammikuun alkuun saakka. Sairaalasta päästyään turkulaismies vangittiin ja hän on ollut vangittuna tästä lähtien.

Asia lähtee syyttäjän syyteharkintaan helmikuun alkupuolella.