Uudenkaupungin investoitava liikennehankkeisiin

0

Uudenkaupungin autotehtaan tuotannon merkittävä kasvu tuo paineita liikenneinvestointeihin. Liikenne autotehtaan ja sataman välillä vilkastuu ja töihin on päästävä käsiksi mahdollisimman nopeasti. Se on tärkeää paitsi autotehtaan logistiikan kannalta, myös liikenneturvallisuuden vuoksi. Kiire on kova, mutta suunnitteluun kannattaa varata riittävä aika, jotta ratkaisuista saadaan kerralla toimivia.

Kaupunki toivoo saavansa infran rakentamiseen tukea valtiolta, joka on perustanut positiivisen rakennemuutoksen työryhmän.

Tiejärjestelyihin ja liikenneyhteyksien rakentamiseen sen paremmin kuin muihinkaan hankkeisiin ei ole olemassa ainakaan toistaiseksi erityistä rahastoa. Kaupungissa on vireillä useita asuntohankkeita, ja kaavoittajilla riittää työsarkaa. Myös palveluja, kuten koulua ja uimahallia, on tarkoitus korjata tai rakentaa kokonaan uudelleen. Kaikki nämä vaativat investointeja myös kunnallistekniikkaan.

Varsinais-Suomen maakuntahallituksen puheenjohtaja Ilkka Kanerva kertoo tässä lehdessä (sivu 5), että työryhmä neuvottelee jokaisesta hankkeesta ja toimintatavoista erikseen ministeriöiden kanssa. Vihreää valoa on jo näytetty, sillä Uudestakaupungista on positiivisen rakennemuutoksen hankelistalle noussut paikallisia tiehankkeita.

Euromääristä ei ole vielä puhuttu, mutta ainakin Uudessakaupungissa odotetaan, on tarjolla on jatkossa myös konkreettista apua eli riihikuivaa rahaa.

Oma lukunsa on Uudenkaupungin radan sähköistys ja Turku–Uusikaupunki -työmatkabussiliikenteen kehittäminen. Viimeksi mainittu on tarpeellinen, vaikka kaupungin kannalta parempi olisi saada uusista työntekijöistä mahdollisimman moni muuttamaan kaupunkiin.

Toivottavasti valtio tarjoaa hankkeisiin jatkossa myös konkreettista apua eli riihikuivaa rahaa.