Arkihaasteet

0

Elämä on joskus vähän haastavaa, kuten tiedetään. Haasteet alkavat usein jo aikaisin aamulla. Asiaa yrittää helpottaa osaltaan muuankin karvainen isokokoinen kissa, joka patikoi aktiivisesti pitkin ja poikin naamaa hyvissä ajoin ennen kellonsoittoa. Sille on ensiarvoisen tärkeää, että oma kippo täytetään muonalla ensimmäiseksi aamulla. Tässä ei ole joustovaraa. Yhtään. On silläkin haasteensa. Tämä tarjoilijan ylös potkiminen, ja riippukeinunta sälekaihtimissa asiaa sopivasti alleviivaamaan.

Aamuhaasteisiin kuuluu myös pukeutuminen. Voisin sanoa, että inhoan pukeutumista, mutta se saattaa kuulostaa jo hiukan kummalliselta. Sanotaan siis, että on haastavaa löytää kaapista vaatteet, joita ei missään nimessä tarvitse silittää. Silittäminen on nimittäin täydellistä hukkatyötä, jossa kaikenlainen epäonnistuminen on enemmän kuin mahdollista. Onneksi on materiaaleja, joita ei tarvitse silittää. Erilaiset neule- ja villavaatteet, vohvelikankaat, farkut, keinonahat ja tietysti kalansuomuvaatteet.

Aamun jälkeen erilaisia haasteita onkin jonoksi asti. Hedelmäpussin avaaminen kuivilla sormilla, lääkäriajan saaminen sille varattuna soittoaikana ja vanhan puhelimen yhteystietojen siirtäminen uuteen puhelimeen. Raha-arvasta on helpompi raaputtaa satatonnia.

Mutta vaikeaa tuntuu olevan muillakin. Ihan tämän, kuten muidenkin lehtien, tekstaripalstalta jo huomaa, että haasteiden kirjo on suorastaan ehtymätön. Jotkut eivät voi opettaa koiraansa haukkumaan hiljaa, työllistyä oikealla tavalla tai tajuta nyt ylipäätään mistään mitään. Näissä asioissa on ymmärrettävästi asutulla alueella kovia haasteita. Aavikot, suoalueet ja tunturit voi tietysti vielä käydä kokeilemassa, mutta sieltä ei välttämättä pysty lähettämään tekstaria.

En tiedä mistä lehdestä mahtoi olla peräisin somessa pyörinyt ote, joka jäi erityisesti mieleen. Siinä väsähtänyttä töistä kotiin päin autoilevaa harmitti kovasti, kun joku lenkkeili vastaan ja vieläpä hymyillen. Kiukustunut tekstailija tarjosikin vaihtoehdoksi sisäliikuntaa, ettei ohikulkeville tule tämmöisestä makeilevasta himoliikkujasta paha mieli. Aina näihin arjen haasteisiin siis ratkaisu löytyy!

Taina Pärkö-Luotonen
viestintäpäällikkö