Asukas sytytti palon tahallaan

0
Poliisin tutkinnassa on ilmennyt, että asukas itse oli tahallaan sytyttänyt tulipalon viime sunnuntaina Tanhuankujalla.  Palaneesta asunnosta pelastettu, vuonna 1989, syntynyt mies on tunnustanut teon, mutta ei ole osannut antaa sille mitään järjellistä selitystä.
Poliisi sai  viime sunnuntaina  aamuyöllä hätäkeskukselta tehtävän mennä Uudenkaupungin Tanhuankujalle, missä ilmoituksen mukaan viisikerroksisessa kerrostalossa oli tulipalo.
Kolmannen kerroksen parvekkeella oli asunnossa asuva, vuonna 1989 syntynyt mieshenkilö, jonka palokunta pelasti nostolava-auton avulla ulkokautta. Parvekkeelta oli havaittavissa runsasta savun muodostusta, mutta näkyviä lieskoja ei havaittu.
Palomiehet havaitsivat kerrostalon rappukäytävässä lievästi savua ja pääsivät kolmannen kerroksen kohdeasuntoon asunnon oven rikkomalla. Asunnossa ei ollut muita ihmisiä. Olohuoneen sohva oli tulessa. Palokunta sai palon sammutettua ja tuuletti asunnon.
Kerrostalon muita asuntoja ei evakuoitu, koska tulipalo saatiin nopeasti hallintaan, eikä savunmuodostus ollut suurta rappukäytävillä. Kolmannen kerroksen asunto kärsi savuvahinkoja. Vahinkojen todellinen määrä selviää esitutkinnan edetessä.
Poliisi tutkii tulipaloa tuhotyönä. Esitutkinnan valmistuttua asia lähtee syyttäjän syyteharkintaan.