Uudet bussivuorot kannustavat töihin Turusta autotehtaalle

0

Autotehtaan sisäisestä logistiikasta huolehtivat HUB tarvitsee lisää tekijöitä.

Turusta Uuteenkaupunkiin tulee uusia linja-autovuoroja kesällä. Vuoroilla on tarkoitus tukea työvoiman sujuvaa liikkumista ja kehittää joukkoliikennettä.

Uudet joukkoliikennevuorot järjestää yhteistyössä Varsinais-Suomen Ely-keskus, Valmet Automotive ja Turun kaupunki. Joukkoliikenteen työmatkapilotilla kannustetaan hakeutumaan Turun seudulta töihin Uudenkaupungin autotehtaalle, kertoo Ely-keskus tiedotteessaan.

Tarkoituksena on tarjota vaihtoehto oman auton käytölle työmatkoilla. Kesällä käynnistyvä liikenne on kaikille avointa, mutta vuorot on ajoitettu autotehtaan työaikoihin sopiviksi ja reitti kulkee Uudenkaupungin linja-autoasemalle tehtaan portin kautta.

Pilottihankkeella pyritään osaltaan vastaamaan Varsinais-Suomen positiivisen rakennemuutoksen tarpeisiin.

Joukkoliikennekokeilu kestää maksimissaan kaksi vuotta. Tavoitteena on, että kokeilun jälkeen työmatkaliikenteen joukkoliikenneyhteys järjestyy markkinaehtoisesti.

Yksittäinen kertalippu Turku–Uusikaupunki-välille maksaa autotehtaan työntekijöille 4 euroa, riippumatta lähtöpaikasta. Muille matkustajille kertalippu on normaalin kilometritaksan mukainen. Ely-keskus asettaa kilometriportaittain kattohinnat, joita ei voi ylittää.

Kuukausilippu Turku–Uusikaupunki-välille maksaa autotehtaan työntekijöille 130 euroa kuukaudessa.

Valmet Automotive rekrytoi kevään aikana Uudenkaupungin autotehtaalle yli 1 000 uutta työntekijää. Sekä autotehtaan että alueen viranomaisten intressinä on tukea työvoiman liikkuvuutta ja löytää työntekijät avoimiin työpaikkoihin, kerrotaan Ely-keskuksen tiedotteessa. Arvion mukaan merkittävä osa uusista työntekijöistä tulee pendelöimään Turun seudulta.

Varsinais-Suomen Ely-keskus vastaa Turku–Uusikaupunki-joukkoliikenneyhteyden järjestämisestä. Liikenteen rahoitus tulee Varsinais-Suomen Ely-keskukselta ja Valmet Automotivelta.