Uusi vai peruskorjattu uimahalli?

0

Uusi vai vanha? Uudenkaupungin tekninen lautakunta pohtii 30-vuotiaan uimahallin kohtaloa ensi viikolla. Asian esittelijä, tekninen johtaja Jari Nikkari on vahvasti sitä mieltä, että kaupunkiin pitää rakentaa kokonaan uusi uimahalli. Ajatuksena on, että hanke olisi osa laajempaa investointia, johon kuuluisi myös Uudenkaupungin yhtenäiskoulun uudisrakentaminen.

Rakentamistekniikka on kehittynyt huikeasti siitä, mitä se oli vuonna 1987. Uimahalli on melkoinen energiankuluttaja, ja uusilla ratkaisuilla säästettäisiin paitsi käyttökuluja myös ympäristöä. Nykyisen hallin käyttöikä on joka tapauksessa arvioitu korkeintaan 15–20 vuodeksi, joten korjaus olisi vain asian siirtämistä tulevaisuuteen.

Toisenlaisiakin näkemyksiä asiasta varmasti on teknisessä lautakunnassa. Asia etenee seuraavaksi kaupunginhallitukseen. Remontti on ollut kaupungin investointisuunnitelmissa jo vuosia, ja hyvä jos asia vihdoin saadaan päätökseen. Todennäköistä on, että ratkaisun asiassa tekee nykyinen, toukokuussa kautensa päättävä valtuusto.

Kaupunkiin tulee autotehtaan imussa uusia asukkaita, ja palveluja pitää kehittää. Päädyttiinpä sitten uuteen tai vanhan korjaamiseen, päätös siitä, että jotain tehdään, on tehtävä nyt. Se on vahva signaali siitä, että kaupunkia kehitetään.

Uimahalli on kirjaston ohella palvelu, joka palvelee kaikenikäisiä kuntalaisia ja lisää hyvinvointia. Uusi koulu, uimahalli ja mahdollisesti tulevaisuudessa myös monitoimihalli ajastaisivat kaupungin palvelut tähän päivään ja tulevaisuuteen. Investointi on iso, mutta ilmaista ei ole peruskorjauskaan.

Uusi koulu, uimahalli ja mahdollisesti tulevaisuudessa myös monitoimihalli ajastaisivat kaupungin palvelut tulevaisuuteen.