Korihait murskaavan ylivoimainen liigakarsinnan avauksessa

0

Torstaina Uusikaupunki 400-Areenalla nähtiin paljon sellaista, mitä ei ole koko kauden aikana nähty. Jo puoliaikaan (60-35) mennessä oli selvillä, että liigakarsinnan avauksessa petokala vie ja divarin kakkoseksi sijoittunut Lahti Basketball vikisee. Kotijoukkue ei ottanut jalkaa pois kaasulta tämänkään jälkeen ja iski taululle murskaavat loppulukemat 113-65.

Kentän kokenein mies Mikko Jalonen nautti nuoren vastustajan pelikovuuden puuttumisesta täysin siemauksin. Jalonen pääsi elementtiinsä heti alussa ja paiski kovalla prosentilla 24 pistettä.

-Ei tämä sarjojen välinen ero nyt ihan näin suuri ole. Nyt tiedetään, että pystytään hallitsemaan peliä, mutta tämä pitää unohtaa ennen seuraavaa peliä, Jalonen toppuutteli.

Korihaiden heittoprosentit olivat varsinkin kahden pisteen heitoissa täysin toista luokkaa kuin Korisliigassa. 71 prosentin tarkkuus on sellainen lukema, jota joukkue ei saavuttanut runkosarjassa kertaakaan. Ei edes lähellekään. Haiparvi pääsi nyt heittelemään niiltä paikoilta, miltä halusikin.

Jalosen takana Marcus Van (17/13) sekä Gary McAlister (17p.) tekivät vahvaa työtä korin alla. Kun varaa oli koettaa, Van päätti kiskaista kolmosenkin ilmoille ja vielä onnistuneen sellaisen. Myös Eero Lehtosen torjunta Jerald Fieldsin heittoon sekä Aapeli Alasen donkki olivat harvinaisempaa herkkua.

Fields naureskeli pelin jälkeen kysymykselle, miten seuraava peli käännetään voitoksi. Vastaus taas nauratti kuulijoita.

-Pitää varmaan soittaa Ghostbustersille (Haamujengi), Fields veisteli.

Hailuotsi Jarno Nikula ei lähtenyt legendaa heittämään. Kaksi voittoa kuitenkin tarvitaan ja tämä oli vasta ensimmäinen. Takki auki ei ukilaiset tule Nikulan mukaan Lahteen lähtemään.

-Ei ole pelkoa sen suhteen. Meillä jäi vielä parannettavaa pelitemmon kanssa ja jätkät tietävät sen itsekin. Me haluamme ottaa sen ratkaisevan voiton sunnuntaina Lahdessa, Nikula kommentoi.

Toinen koitos on sunnuntaina. Mikäli Lahti päihittää ukilaiset, ratkaiseva peli on jo maanantaina Uudessakaupungissa.