Korihait varmisti liigapaikkansa

0

Haileirissä voidaan huokaista helpotuksesta. Korihait jatkaa pääsarjatasolla myös ensi kaudella. Toinen karsintapeli vieraskentällä ei ollut lähellekään samanlaista dominointia kuin Poharilla ja toisella neljänneksellä venähtänyt ero pysyi siedettävänä.

Haastajajoukkue Lahti Basketball ei kuitenkaan päässyt alle kymmenen pinnan etäisyydelle missään vaiheessa ja vähäkorisessa koitoksessa edettiin sopuisasti loppuun asti. Ukilaiset kuittasivat liigapaikan lukemin 61-78 (24-38).

Petokalan heittoprosentit tulivat reilusti alaspäin avausmatsista, mutta kakkosten tarkkuus oli silti kelpo luokkaa. Kolmoset jättivät toivomisen varaa. Emmanuelle Holloway ja Gary Johnson olivat Lahdessa Korihaiden parhaat pistemiehet. Herrat takoivat 16 pinnaa mieheen.

Mikko Jalonen valittiin ukilaisten parhaaksi. 14 paunaa säkittänyt ja seitsemän passia jaellut konkari ei säkenöinyt torstain tavoin, mutta teki varmaa työtä läpi kamppailun.

Levypalloissa Korihait oli jälleen divariryhmää selvästi vahvempi (31-43). Marcus Van (14/9) hääti muut pois reviiriltään ja sai erittäin hyvää apua käytännössä koko joukkueelta.

Lahden mahdollisuuksia heikensi huomattavasti Rashad Smithin puuttuminen. Joukkueen parhaan pistemiehen Uudessakaupungissa saama vamma oli ilmeisesti sen verran paha, että pelaaminen ei onnistunut.

Nuoren isäntäjoukkueen paras oli täysin yllättäen 20-vuotias Eemeli Asikainen 16 pisteellä. Divarin runkosarjassa miehen piste-ennätys oli kymmenen pistettä.