Uusikaupunki täyttää tänään 400 vuotta

0
Juhlavuoden kunniaksi Kaupunginlahden rantaa on tuotu kehys, jonka äärellä voit käydä kuvaamassa itsesi ja ystäväsi ja myöhemmin upean kesäisen maiseman.

Uudenkaupungin kaupunki perustettiin tasan 400 vuotta sitten. Tänään kaupungin syntymäpäivää juhlitaan heti aamusta alkaen. Kuningas puhuu kaupunginvirastotalon eli Mörnen parvekkeelta kello 9 aamulla ja virastotalolla on avoimet ovet.

Lasten oma katuteatteritapahtuma alkaa klo 9.30 torilla ja kestää noin puoli tuntia. Paikalle tulee 700 varhaiskasvatusikäistä lasta joten erityistä varovaisuutta liikenteeseen.

Uusikaupunki 400 areenalla alkaa valtuuston juhlakokous kello 13 ja tääälläkin on kakkua ja kahvia tarjolla noin kello 15 aikaan.

Koululaisten ja lukiolaisten juhlamarssi jäähallilta kohti toria lähtee liikkeelle noin klo 16.15, matkaa on tahdittamassa rumpuryhmä PPPercusion. Varsinaiset kansanjuhlat alkavat torilla klo 17 kun esiintymislavalle nousee Semmarit. Illalla on vielä kaupungin oma juhlavastaanotto kutsu vieraille.

Päivän kuviin ja tunnelmiin pääset Uudenkaupungin Sanomien kautta. Täällä netin puolella julkaistaan pitkin päivää tuoreeltaan videomateriaalia juhlahumusta ja huomisessa lehdessä on kattava kooste syntymäpäivästä.