Valoisalla asenteella kohti tulevaisuutta

0

Päivämäärä 19.4. 2017 jää Uudenkaupungin historiaan erityisenä aivan samoin kuin sama huhtikuinen päivä sata vuotta sitten. Silloin kaupunki täytti 300 vuotta. Onneksi historia ei aivan toistanut itseään ja eilinen kansalaisjuhla saatiin viettää torilla ilman lumisadetta.

Millaista tulevaisuutta kaupungissa ennustettiin sata vuotta sitten? Valtuuston puheenjohtaja J.J. Simelius ennakoi kaupungin olevan uuden nousukauden alussa. Hän osui oikeaan: edistystä ja kasvua on todella tapahtunut.

Eilisissä juhlapuheissa kaupungin menneisyys, nykyisyys ja tulevaisuus kulkivat käsi kädessä. Niin menestykset kuin vaikeatkin ajat ovat antaneet täällä asuville luottamusta huomiseen. Kaupungin tulevaisuus näyttää nyt 400-vuotisjuhlavuonna yhtä valoisalta kuin eilinen syntymäpäivä.

Museojohtaja Mari Jalava kiteytti eilisessä juhlavaltuustossa menestysreseptin, joka on kantanut kaupunkia eteenpäin: kunnioitetaan menneisyyttä ja otetaan avoimesti vastaan uudet tuulet ja tulevaisuus. Autotehtaan toimitusjohtaja Ilpo Korhonen muistutti, että kaupungissa meneillään oleva positiivinen rakennemuutos on iso mahdollisuus.

Yhteisöllisyydelle on nyt tilausta. Elinvoimainen kaupunki tarvitsee asuntoja ja työpaikkoja, mutta myös positiivista ja avointa ilmapiiriä, jossa uudet tulijat kokevat itsensä tervetulleiksi.

Niin autotehtaan kuin myös koko kaupungin tulevaisuus on kiinni täällä asuvista ja vaikuttavista ihmisistä. Ilman tulevaisuuden uskoa ja kehittämisen henkeä kaupunki olisi kuihtunut.

Yhteisöllisyys tarkoittaa, että kaupungissa voidaan iloita yritysten ja yksilöiden menestyksistä, ja toisaalta kohdata myös epäonnen hetket yhdessä. Se merkitsee sitä, että ihmiset välittävät ja pitävät huolta toisistaan. Ja sitä, että päättäjät rakentavat kaupunkia, jossa tulevienkin sukupolvien on hyvä asua ja elää. Eilisen 400-vuotissyntymäpäivän iloinen henki on loistava ponnahduslauta uusille vuosikymmenille.