Kouluihin panostetaan

0

Uusikaupunki kasvaa tänä vuonna sadoilla uusilla kaupunkilaisilla. Se asettaa lisää vaatimuksia myös kaupungin nykyisille ja tuleville palveluille. Yksi tärkeimmistä kaupungin palveluista on opetus. Kaupunki on nyt panostamassa kouluihin, koulurakennuksiin.

Uudessakaupungissa on kuusi peruskoulua. Ne ovat Hakametsän, Lokalahden, Pyhämaan, Saarniston, Kalannin koulut sekä Uudenkaupungin yhtenäiskoulu.

Kuntapäättäjät tekivät yksimielisesti jo keväällä merkittävän, historiallisen päätöksen rakennuttaa kaupunkiin uuden koulukeskuksen Pohitullin mäelle. Siihen tulevat alakoulu, yläkoulu ja lukio. Lisäksi uuden koulukeskuksen yhteen rakennetaan uusi uimahalli. Koulujen yhteyteen on myös suunniteltu päiväkotia ja monitoimihallia.

Uudet koulut eli yhtenäiskoulu ja lukio sekä uusi uimahalli maksavat karkeasti yhteensä runsas 30 miljoonaa euroa. Kaupungin tämän vuoden talousarviossa on jo suunnittelurahaa kompleksille.

Viikaisten koulurakennus, jossa yläkoulu toimii, kaipaa kipeästi kunnostusta. Se on rakennettu vuonna 1957 ja laajennusosa vuonna 1980. Ruokasali ja keittiö on remontoitu vuosina 2012 ja 2013. Pohitullin koulurakennus on taas rakennettu vuonna 1974 ja sitä on laajennettu vuonna 1981. Koulun keittiö- ja ruokailutilat on peruskorjattu ja niitä on laajennettu vuonna 2010. Pohitullin koulusta säilytetään hyväkuntoiset liikuntahalli, keittiö ja ruokala.

Ennen juhannusta uusi kaupunginhallitus päätti yhdestä uudesta, merkittävästä kouluhankkeesta. Kalannin Männäisten koulussa on ollut vuosia sisäilma-ongelmia. Koulun kolmesta rakennuksesta kahta tarkasteltiin tiiviimmin ja ongelmien aiheuttaja on vihdoin selvitetty.

Männäisten koulun Kuusela-rakennusta remontoidaan noin puolella miljoonalla eurolla ja toinen rakennus, Mäntylä poistetaan käytöstä. Kaupungin tämän vuoden talousarviossa ei ole tarvittavaa summaa, mutta kuntapäättäjät järjestelivät talousarviosiirroilla korjausrahat.

Hyvä niin, sillä nykyiset ja tulevat kaupunkilaiset tarvitsevat hyvässä kunnossa olevat koulut.