Tervetuloa, uusi ukilainen

0

Uuteenkaupunkiin on noussut vauhdilla moduuliasuntoja, joiden markkinoinnissa ei ole ollut ongelmia. Asuntomarkkinoiden kuumenemista kuvastaa se, että moduuliasuntoihin on tällä hetkellä jopa 200 ihmisen jono.

Autotehtaalle palkatuista uusista työntekijöistä moni on tehnyt päätöksen elämänmuutoksesta, jossa uutta ovat paitsi työ ja työyhteisö myös koko muu elämä. Väliaikaisuuden tunnetta moduuliasumisessa lieventää tieto, että useilla työkavereillakin on sama tilanne.

Moduuliasunto ei ole heille unelmien täyttymys, mutta siellä pääsee elämisen alkuun. Palveluissa alueella on vielä parantamisen varaa, ja esimerkiksi itsepalvelupesulalle olisi moduulikylässä tilausta. Myös langattomien nettiyhteyksien saaminen on asukkaiden toivelistalla.

Uusien autonrakentajien elämänmuutosta saattaa helpottaa jonkun verran meneillään oleva vuodenaika. Juuri nyt merellinen tehdaskaupunki näyttää parhaat puolensa. Uudessakaupungissa on helppo nauttia merellisistä maisemista ja risteilyistä, vaikka ei omaa venettä omistaisikaan.

Kotiutumista helpottaa, jos tulijat kokevat olevansa tervetulleita. Avulias asenne ja ystävällisyys eivät paljoa vaadi.

Pikkukaupungissa lähes kaikki tuntevat toisensa ainakin ulkonäöltä. Tänä kesänä tori- ja terassikeskusteluissa kuullaan usein kysymys mistä olet kotoisin. Tulijat puolestaan ovat kiinnostuneita kuulemaan paikallisten vinkkejä hyvistä ruokapaikoista, kaupoista, harrastusmahdollisuuksista ja paikallisista erikoisuuksista.

Tulijat aistivat helposti paikkakunnan ilmapiirin. Jo se vetää puoleensa, väliaikaiseksi suunniteltu visiitti voi muuttua pysyväksi. Näin kävi monelle autotehtaalle töiden perässä tulleille 1970-luvulla, eikä mikään ole esteenä etteikö tämä historia toistuisi.

Jo ilmapiiri vetää puoleensa ja töitä riittää, väliaikaiseksi suunniteltu visiitti voi muuttua pysyväksi.