Valinnat tehty, valtuustokausi voi alkaa

0

Uusi valtuusto piti ensimmäisen kokouksensa Uudessakaupungissa maanantaina. Se venähti pitkäksi, sillä kaupungin tärkeimmät luottamushenkilöpaikat valittiin äänestyksen jälkeen suhteellisilla vaaleilla.

Vanha valtuusto jätti uudelle hyvän perinnön, kun päätökset muun muassa isoista koulu- ja uimahalli-investoinneista on tehty. Talouskin on vahvempi kuin aikoihin. Paikat on nyt jaettu, ja jokaisen valtuutetun, lautakunnan jäsenen ja muiden luottamushenkilöiden on katsottava eteenpäin. Ensimmäisessä valtuuston kokouksessa saatiin näyttöä siitä, että hihat on jo kääritty.

Valmisteluun lähti aloitteita, jotka liittyvät kaupungin elinvoiman vahvistamiseen. Ajatus kiskobussista Turun ja Uudenkaupungin välille on perusteltua nyt, kun radan sähköistäminen on saanut vauhtia. Julkisen liikenteen yhteydet kaupunkien välillä ovat tällä hetkellä surkeat, sillä linja-autoissa ei ole riittänyt matkustajia. Nousukauden myötä tilanne todennäköisesti muuttuu. Nykyinen tilanne ei palvele ainakaan työmatkaliikennettä, mikä saattaa haitata yritysten rekrytointeja.

Kokoomuksen aloite kulttuuri- ja liikuntarannekkeesta ja yläkoululaisten harrastetuesta saavat toivottavasti vastakaikua muissakin ryhmissä. Molemmat asiat ovat omiaan lisäämään kuntalaisten hyvinvointia.

Seuraava valtuuston kokous on vasta syyskuussa. Uudellakaupungilla on edessään hektinen valtuustokausi, kun kaupungin väkimäärä kasvaa ja päätöksiä palvelujen kehittämisestä on tehtävä nopeallakin aikataululla. Uusi valtuusto ratkaisee muun muassa miten ja missä aikataulussa koulujen rakentaminen toteutetaan. Päätöksiä odottavat myös päiväkodin ja kirjaston tilaratkaisut.

Monitoimihallin osalta keskustelua ei ole virallisesti edes avattu, mutta sekin nousee ajankohtaiseksi ehkä jo syksyllä, mutta viimeistään ensi vuonna.

Monitoimihallin osalta keskustelua ei ole virallisesti edes avattu.