Autotehdas on Suomen suurin tehdas

0

Puolessa vuodessa Valmet Automotive on palkannut noin 2 000 uutta työntekijää. Tuhannet uudet työntekijät ovat kasvattaneet autotehtaasta myös Suomen suurimman tehtaan, jossa tällä hetkellä työskentelee jo noin 3 500 henkilöä. Se on melkoinen suoritus vain muutamassa kuukaudessa.

Nyt autotehdas on saanut palkattua tarvitsemansa lisätyövoiman. Mittavat rekrytointikampanjat, jotka tulivat kuuluisiksi koko maassa, ovat päättyneet. Silti tehdas tarvitsee jatkossakin lisää työvoimaa, sillä usean tuhannen henkilön työpaikassa vaihtuvuus on jo melkoista. Mm. opiskelu ja eläke houkuttelevat vuosittain useita kymmeniä työntekijöitä. Jatkossakin siis autotehdas tarjoaa huomattavan määrän uusia työpaikkoja.

Uudenkaupungin lisäksi yhtiö on kasvanut myös Euroopassa, josta se hankki keväällä lisää suunnitteluvoimaa. Konsernissa työskentelee nyt neljässä maassa yhteensä noin 5 000 henkilöä.

Autotehdas tuottaa autoteollisuudelle suunnittelu- ja valmistuspalveluja, avoautojen kattojärjestelmiä, konsulttipalveluja sekä korkean arvoluokan henkilöautoja, avoautoja ja sähköisiä ajoneuvoja. Lista on kunnioitettava ja rakentaa yhtiön painoarvoa.

Myös tulevaisuus näyttää lupaavalta, sillä autotehdas ja Daimler ovat tehneet sopimuksen A-sarjan korvaavasta kompaktista autosta. Autoa ei ole vielä julkistettu ja arvailut päättyvät todennäköisesti syksyn autonäyttelyssä Saksassa. Ja mikä parasta, sopimuksen kerrotaan olevan samanpituinen ja -suuruinen kuin nykyiset eli kolme vuotta ja 100 000 autoa vuodessa. Tosin A-sarjan osalta valmistusmäärä on jo reilusti ylittynyt.

Koko Uusikaupunki hyötyy autotehtaan kasvusta. Kaupungin katukuvassa on paljon uusia kasvoja, rakennustoiminta on lähtenyt huimaan kasvuun, marketit investoivat laajennuksiin. Uusikaupunki on saanut varsinaisen piristysruiskeen.

Tuhannet uudet työntekijät ovat kasvattaneet auto-tehtaasta myös Suomen suurimman tehtaan.