Uudenkaupungin ihana kesä

0

Uudenkaupungin kesä on suurenmoinen. Sillä riittää paljon mielenkiintoista tarjottavaa niin kaupunkilaisille, kesäasukkaille kuin vierailijoille, sillä kaupungin kesä on vilkas ja tapahtumia täynnä. Se on myös viehättävä, idyllinen katsella ja ihastella.
Kaupungin keskikesän käynnistää vierasvenesataman, Pakkahuoneen ohjelmalliset iltatorit. Nyt keskiviikkona ensimmäisen iltatorin avasi Uudenkaupungin seurakunnan ja vierasvenesataman yhdessä järjestämä Satama soi- tapahtuma.
Ohjelmalliset iltatorit ovat Uudenkaupungin keskikesän olohuoneita, joissa viihtyvät kaikki. Illat kokoavat rantaan niin kaupunkilaisia kuin vierailijoita, niin myyjiä kuin ostajia. Jo hyvissä ajoin Pakkahuoneen torin puupenkit täyttyvät kuulijoista ja katselijoista. Uusi ja vanha tavara vaihtavat iltatorilla omistajia. Tarjolla on kauden vihanneksia, leipomuksia, vanhoja leluja, uusia villasukkia… Kun kesä on pidemmällä Kaupunginlahden ranta yleensä täyttyy myyjistä läheltä ja kauempaakin. Ensi viikon keskiviikko-iltana rannassa juhlitaan mansikoita.
Uudenkaupungin kesän tarjonta on runsas ja monipuolinen. Siinä on lukuisia taidenäyttelyitä, useita mielenkiintoisia museoita, naurattavia kesäteattereita, lauantain teematoreja, kesätapahtumia…Ja jos halua lähteä merelle ihastelemaan kaunista saaristoa ja haistelemaan suolaisia tuulia, sekin onnistuu. Useampi alus vie halukkaat rannalta merelle ja saarille, Katanpäähän ja Isokariin.
Crusell-viikko musiikkeineen on vielä tulossa, mutta musiikkiakin kaupungista löytyy jo nyt. Kaupunginlahden rannan ravintoloissa musisoidaan myös arki-iltaisin.
400-vuotias kaupunkimme on iästään huolimatta vireä ja aktiivinen, täynnä elämää.