700 alokasta vannoi sotilasvalan Uudessakaupungissa

0
Ohimarssi keräsi runsaasti yleisöä kadun varsille.

Porin prikaatin Satakunnan jääkäripataljoonan ja Varsinais-Suomen huoltopataljoonan 1. huoltokomppanian 2/2017 saapumiserän sotilasvakuutus ja -vala vannottiin torstaiaamuna Uudenkaupungin Pietolan pallokentällä.

Sotilasvakuutuksen, -valan ja ohimarssin vastaanotti eversti Rami Saari ja paraatijoukkoja komensi Satakunnan jääkäripataljoonan komentaja, everstiluutnantti Tapio Huhtamella. Valan esilukijana toimi kaupunginjohtaja Atso Vainio.

Paikalla nähtiin myös koulutuskäytössä olevan kaluston näyttely ja kuultiin laivaston soittokuntaa. Sotilasvalakatselmuksen ja kenttähartauden jälkeen tilaisuus jatkui ohimarssilla Viikaistentiellä. Tapahtuma keräsi runsaasti yleisöä kaupunkilaisista ja varusmiesten omaisista. Noin 700 alokkaan lisäksi paikalla oli Porin prikaatin muuta henkilöstöä noin sata henkilöä. Paikalle oli kutsuttu myös uusikaupunkilaiset veteraanit, sotainvalidit ja lotat.

Korjattu 18.8. klo 9:12, paraatijoukkoja komensi everstiluutnantti Tapio Huhtamella, ei eversti Asko Valta.