Tapahtumille kysyntää syksyllä ja talvellakin

0

Kesä alkaa olla lopuillaan, ja venetsialaisten aikaan itse kukin voi tehdä siitä tilinpäätöstä. Ainakin valoa riitti, kommentoi eräs uusikaupunkilainen kesäkuulumisensa. Hellepäiviä ei ollut, mutta plussaksi voi laskea, että juhannuksena ei satanut räntää. Sateenvarjoa ja villasukkia ei tarvitse syksyn tullen kaivaa kaapin perukoilta, kun niille on ollut käyttöä kesälläkin.

Kesä on Uudessakaupungissa matkailun kulta-aikaa, ja tänä vuonna kiinnostusta on lisännyt kaupungin positiivinen vire. Kaupungin matkailutoimen mukaan julkisuus on lisännyt kiinnostusta kaupunkiin.

Kesällä tapahtumia täällä riittää: on Merefesti, iltatorit, Tul toril -teematorit, Crusell-festivaali, puuveneiden kokoontuminen ja kesäkauden päättävä venetsialaiset. Ensi viikonloppuna Vanhat talot -tapahtuma tuo satoja vierailijoita kaupunkiin.

Syksy ja talvi ovat Uudessakaupungissa tapahtumatarjonnassa hiljaisempia. Toki on teatteri, konsertteja ja yhdistysten järjestämiä tapahtumia, mutta pimeään kaamosaikaan täällä saattaisi olla tilausta ja tarvetta myös uusille yleisötapahtumalle. Yrittäjä ja hotellitoimintaa Aquariuksessa luotsaava Toni Tyrjy kertoi kesällä Uudenkaupungin Sanomissa, että kaupunkiin tarvittaisiin lisää tapahtumia, jotta matkailijoita riittäisi tasaisemmin ympäri vuoden.

Uuskaupunki on kaunis kaikkina vuodenaikoina – luontomatkailun lisäksi potentiaalia saattaisi olla myös muilla alueilla erityisesti nyt, kun kaupungin ja seutukunnan väkiluku kasvaa. Kesäfestareita riittää jokaisella paikkakunnalla, mutta talvifestareita on vähemmän. Riittävätkö pienimuotoiset tapahtumat, ja tarvitaanko muina vuodenaikoina ylipäätään isoa massatapahtumaa? Pohtimista riittää niin tapahtumajärjestäjillä kuin uudella kulttuurikoordinaattorillakin.

Ensi viikonloppuna Vanhat talot -tapahtuma tuo satoja vierailijoita kaupunkiin.