Korihait toipui upeasti shokkialusta

0

Kuusi minuuttia pelattu ja valotaululla 4-18. Kun vielä muistissa oli umpisurkea avauspeli Espoossa, tuskin moni oli valmis lyömään lanttiakaan Korihaille. Varsinkin, kun vastassa oli sarjan kärkipaikoille veikattu Tampereen Pyrintö.

Pelillisesti Korisliigan tasolle nousu tapahtui kolmannella jaksolla. Teemu Sulosen huikea kolmostykitys nosti petokalan ensimmäisen kerran johtoon ja väkevä tunnelataus purkautui. Ukilaiset pitivät sinnikkäästi pintansa aivan loppuun asti ja palkintona oli voittosaldon avaaminen numeroin 92-89.

FoKoPosta haipaitaan siirtynyt Sulonen on hankittu ennen kaikkea heittäjäksi ja nyt mies näytti, että tilaa ei kannata antaa. Peräti kuusi kolmosta säkkiin ja pistesaldo komea 18. Myös kasvattajaseuraansa vastaan ensimmäistä kertaa elämässään pelannut Justus Kilpinen oli pelipäällä, saldona 12 paunaa. Kyseinen kaksikko oli tärkeässä roolissa, kun ukilaiset lähtivät kuromaan eroa kiinni.

Korihaiden paras pistemies oli Sean O’Brien (23p.), joka on ensimmäisten pelien perusteella luotettava joukkuepelaaja. O’Brien toi paljon palloa monesti ylös ja puski maajoukkuemies Joonas Cavenin tieltään hyökkäyspäässä.

Myös Juan Pattillo (17p.), Chaz Williams (13p.) ja Deng Deng (6p.) paransivat huimasti verrattuna Espoon sarja-avaukseen.

Korihait saa nyt viikon pelihuilin ja ensi perjantaina Poharille saapuu Kouvolan Kouvot.