Näppärät vinkit

0

Jostain kumman syystä viime viikkoina facebook-sivuilleni pelmahti ns. viiden minuutin vinkkejä ja näin teet näppärästi -vihjeitä. Muutaman päivän ajan jaksoin herkutella niillä. Valtaosa vinkeistä kirvoitti hillittömän naurun, niin kuin esimerkiksi tämä:

Tarvitset tähän sievään (siis kaameaan…) tuikku-kynttelikköön kolme, erittäin ohuesta metallista tehtyä ruokahaarukkaa. (Miten ihmeessä sellaisella haarukalla voi syödä ?) Taittele jokaisen haarukan varsi ylhäältä ja alhaalta vinoon, kulmaan, niin, että haarukan varren keskiosaan jää runsaan senttimetrin pätkä suoraa.

Ota parikymmentä senttimetriä vanhanajan, ohutta ruskeaa narua. Solmi narulla pystyyn, kolmioon muotoon kolme haarukkaa keskikohdistaan yhteen. Ja katso, haarukkakolmio seisoo tukevasti (älä unta näe…) pöydällä. Nyt voit pudottaa tuikkukynttilän haarukoiden yläosien muodostamaan ”kulhoon”. Sytytä kynttilä (kannattaa miettiä kahteen kertaan…).

– Ei oo totta. Kaamea. Kuinka joku voi keksiä noin naurettavan jutun? Ja sehän on vaarallinen, kyseenalaistin ääneen olohuoneen sohvalla maaten.

Ja seuraava tyylikkään vinkin teilasin armotta.

– Tosi näppärä laatikkoviinin teline. Tekee järisyttävän vaikutuksen vieraisiin, sopii erityisesti musta-valkoiseen keittiöön, hihitin.

Eli tarvitset lasten muovisen hiekkaämpärin (kannattaa valita vähän isomman sorttinen, jos laatikkoviiniä on vaikka kolmisen litraa). Leikkaa muoviämpärin alareunaan reikä viinihanalle.

Reunusta leikattu reikä kuumaliimalla. (Kuumaliimapistooli on vehje, johon en koske…) Painele liimaan ohut valkoinen nyöri tai muovinaru koristeeksi. (Tuo telineeseen merihenkisyyttä…)

Leikkaa sitten mattoveitsellä ohuesta puulevystä ämpärin suun kokoinen, pyöreä levy kanneksi. Maalaa levy vaikkapa hiekan väriseksi. Ja liimaile kuumaliimalla pieniä kiviä ja simpukan kuoria kanteen. (Tosi nätti: pinkki ämpäri ja hiekan värinen kansi kivillä ja simpukoilla…) Sopii kuin nenä päähän sille mustalle keittiön tasolle.

Toki makuasioista ei voi kiistellä; toiset tykkää äidistä, toiset tyttärestä. Mutta hei jotain rajaa… (Se miesten alushousuista näppärästi tehty naisten jumppatoppi oli kyllä hulvattomin.)

Hauskuutin itseäni pari päivää, kunnes nauru alkoi muuttua kiukuksi. Kyllästyin ja etsin mainoksien kulmasta kolme pistettä ja valitsin piilota julkaisu.

Eija Isotalo
toimittaja