Soppaa ja leipää muiden auttamiseksi

0
Outi Sonkki ja Anneli Nevavuori ovat tyytyväisiä Nälkäpäivä-keräyksen kulkuun Kalannissa. Järjestöpäällikkö Sirpa Lehtimäkin hämmästeli miten niin pienellä paikkakunnalla kuin Kalanti myydään jopa 400 Nälkäpäivä-leipää.
Outi Sonkki ja Anneli Nevavuori ovat tyytyväisiä Nälkäpäivä-keräyksen kulkuun Kalannissa. Järjestöpäällikkö Sirpa Lehtimäkin hämmästeli miten niin pienellä paikkakunnalla kuin Kalanti myydään jopa 400 Nälkäpäivä-leipää.

Eilen alkanut SPR:n perinteinen Nälkäpäivä-keräys on saanut sekä vapaaehtoiset kerääjät että lahjoittajat liikkeelle.

– Todella mukavasti ihmiset ovat taas osallistuneet keräykseen. Eilen myimme kaikki Nälkäpäivä -leivät ja tänään käy varmasti samoin. Ensimmäistä kertaa meillä on myynnissä myös hernekeittoa ja sen suosio on ylittänyt kaikki odotukset. Taitaa soppatykin pohja näkyä jo pian, hymyilee SPR:n Kalannin osaston puheenjohtaja Anneli Nevavuori.

– Vähän etukäteen jännitimme sitä,  miten ihmiset suhtautuvat SPR:n toimintaa tämän pakolaistilanteen takia, mutta en ole kuullut ainuttakaan negatiivista kommenttia.

– Ja todella ilahduttavaa oli eilen iltapäivällä nähdä kuinka koululaiset kävivät laittamassa keräyslippaaseen kolikoita omista pienistä varoistaan, kiittelee Nevavuori.

SPR:n Turun piirin järjestöpäällikkö Sirpa Lehtimäki on samoilla linjoilla Anneli Nevavuoren kanssa.

– Varmasti ihmiset ovat sisäistäneet sen, että näillä nyt kerättävillä varoilla autetaan ihmisiä myös kotimaassa. Esimerkiksi tulipalon uhreja on autettu täällä Uudessakaupungissakin, muistuttaa Lehtimäki.

Nälkäpäivänä kerätään varoja Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Juuri nyt apua tarvitaan esimerkiksi sodan, kuivuuden ja koleran runtelemassa Jemenissä, jossa yli 70 % väestöstä on välittömän avun tarpeessa.

Suomessa autetaan mm. tulipalojen uhreja ja koulutetaan henkisen tuen vapaaehtoisia. Henkisen tuen vapaaehtoiset ovat auttaneet esimerkiksi Turun puukotuksesta järkyttyneitä ihmisiä.

Nälkäpäivän lipaskeräys päättyy huomenna, mutta netissä keräys jatkuu lokakuun loppuun saakka.