Hyvä kehitys heijastuu myös verotuloihin

0

Uudenkaupungin positiivinen kehitys näkyy myös kaupungin saamissa verotuloissa. Uusien työpaikkojen myötä kaupunkiin on muuttanut uusia asukkaita ja kaupungin työttömyys on myös pienentynyt kuukausi kuukaudelta tänä vuonna.
Uusikaupunki ei kulje nyt esimerkiksi Tilastokeskuksen ennusteiden, kuten väkiluvun tai verotulojen ennusteiden käyrillä, vaan on lähtenyt huimaan omaan nousuunsa.

Jo tänä vuonna verotuloja kaupungin kassaan arvioidaan kertyvän noin miljoona euroa enemmän. Tämän vuoden Uudenkaupungin verokertymäksi oli ennakoitu noin 60,7 miljoonaa euroa, mutta nyt näyttää, että vero-euroja kertyy noin 61,9 miljoonaa.
Ensi vuonna kaupungin kassaan arvioidaan kertyvän verotuloja noin kolme miljoonaa euroa enemmän mitä on aikaisemmin arvioitu. Ensi vuonna kaupungin verotulot olisivat yhteensä noin 64,7 miljoonaa euroa. Summasta tuloverolla kertyisi Uudellekaupungille ensi vuonna noin 55,4 miljoonaa euroa. Kiinteistöverolla kerättäisiin 4,9 ja yhteisöverolla 4,4, miljoonaa euroa. Summat ovat tässä vaiheessa vielä tietysti arvioita ja todellisuus voi olla toinen.

Huima positiivinen rakennemuutos, jota kaupungissa parhaillaan eletään, suo Uudellekaupungille pelivaraa. Kuntapäättäjät voivat pitää kaupungin tuloveroprosentit ja kiinteistöveroprosentit nykyisellään, ja silti kaupungin kassaan kertyy miljoonia euroja enemmän kuin aikaisempina vuosina. Niille miljoonille euroille on nyt käyttöä, kun kaupunki tekee vuosikymmenen investointinsa ja rakennuttaa uudet koulut sekä uudet uima- ja monitoimihallit.