Kaupunki kehittyy ja laajenee

0

Uusikaupunki laajenee ja kehittyy, kiitos Valmet Automotiven huimien rekrytointien. Mutta myös muu seutukunnan teollisuus ja pk-sektori elävät nousukautta autotehtaan kasvun siivittämänä.

Kaupungissa työttömyys on laskenut rajusti ja asukkaita Uudessakaupungissa on nyt enemmän kuin koskaan ennen tällä vuosikymmenellä. Elinkeinoelämän kasvu velvoittaa myös kaupunkia korjaamaan vanhaa ja rakentamaan uutta.

Kaupunki itse panostaa seuraavina vuosina poikkeuksellisen paljon investointeihin. Kymmenien miljoonien eurojen kouluhanke halleineen on vuosikymmenen ponnistus, mutta jo seuraavana kolmena vuotena kaupunki investoi myös yli 41 miljoonalla eurolla. Summasta vain hieman yli 15 miljoonaa euroa on osoitettu kouluhankkeeseen ja noin 26,5 miljoonaa euroa kohdennetaan uuden rakentamiseen ja kiinteistöjen ylläpitoon.

Uudenkaupungin terveyskeskus on euroina mitattuna kaupungin seuraavien kolmen vuoden suurin hanke. Rakennuksen noin 4,6 miljoonan kunnostuksella selätetään terveyskeskuksen henkilökuntaa vaivanneet sisäilmaongelmat. Rakennuksessa tehtävä kuntoarvio määrittelee lopullisesti saneerauksen laajuuden.

Kun Uusikaupunki laajenee, uutta infrastruktuuria on sen myötä rakennettava. Hiun asuntoalue laajenee pohjoiseen ja laajennus saa kunnallistekniikkaa 700 000 eurolla. Kaupungin itäpuolelle, Salmelle taas rakennetaan ns. siirtolapuutarha-alue eli pienomakotialue 300 000 eurolla.

Kaupunki levittäytyy pohjoiseen ja itään, pois keskusta-alueelta. Keskustaan toivotaan myös lisää asuntoja, mutta pulmana on rakennustonttien vähyys. Kuntapäättäjät joutuvat pian ratkaisemaan, miten saadaan kaupungin keskustaan lisää asuntoja.

Kaupungissa työttömyys on laskenut rajusti ja asukkaita Uudessakaupungissa on nyt enemmän kuin koskaan ennen tällä vuosikymmenellä.