Puusti luo uusia uria

0

Kaupungin keskustassa avautunut Uudenkaupungin kaupungin aktivointi- ja työllisyyskeskus eli Puusti luo uusia uria. Talon toiminnan tarkoituksena ja tavoitteena on, että Uudessakaupungissa saa oman elämän hallintaan ja aktivointiin apua yhdestä ja samasta talosta.

Iso puutalo piharakennuksineen aivan ydinkeskustassa on räätälöity nyt usealle toimijalle: kaupungin kierrätyskeskukselle, nuorten työpaja Väiskille, mielenterveyskuntoutujien Puustituvalle, Moniosaajat ry:lle ja Laitilan nuorisoverstaan isännöimälle Reitti-hankkeelle, joka toimii myös Uudessakaupungissa. Talossa ovat siis kiinteässä yhteistyössä kaupungin tekniset palvelut, terveyspalvelut ja sosiaalipalvelut.

Puusti tarjoaa ja tuottaa kuntouttavaa työtoimintaa, sosiaalista kuntoutusta ja mielenterveyskuntoutusta. Talosta tapaa säännöllisesti myös terveydenhoitajan, lääkärin ja sosiaalityöntekijöitä.

Kipinä aktivointikeskukseen lähti rahasta, sillä Uusikaupunki halusi säästää vuokrakustannuksissaan keskittäessään toimintojaan. Kun kaupunki keskitti nämä toiminnat yhteen, säästettiin vuokrakustannuksissa yli 100 000 euroa.

Tämä iso puutalo, ns. Kasvin talo on ollut myös myynnissä, mutta tuloksetta. Rakennus oli osin tyhjillään ja alkoi jo rapistua. Puutalon kunnostus oli ensimmäisiä käytännön osoituksia talon käyttäjien yhteistyöstä, sillä remontista vastasivat nuorisoverstas ja Moniosaajat.

Uudenlaisella yhteistyöllä säästetään euroissa ja iso kiinteistö tulee arvoiseensa käyttöön. Aktivointikeskus toimintoineen on erinomainen esimerkki ennakkoluulottomasta yhteistyöstä, joka on vasta käynnistymässä.

Aktivointikeskus on esimerkki ennakkoluulottomasta yhteistyöstä, joka on vasta käynnistymässä.