Uudenkaupungin seudulle 16 miljoonaa euroa veronpalautuksia

0

Uuteenkaupunkiin ja lähikuntiin on tulossa mukava joulunaluspotti veronpalautuksia. Alueen ostovoimaan tulee joulukuun alussa 16 miljoonan euron lisäys.

Uusikaupunkilaiset saavat palautuksia 8,1 miljoonaa euroa. Se on keskimäärin 736 euroa yhtä palautusta saavaa veronmaksajaa varten. Palautuksia saa 11 000 henkilöä.

Kustavissa koko veronpalautuspotti on 584 000 euroa. Palautuksia saa 663 henkilöä.

Taivassalossa palautuksia tulee 956 000 euroa. Keskimääräinen summa yhden palautuksen saajan lompakkoon on 839 euroa.

Vehmaalle veronpalautuspotti on 1,3 miljoonaa euroa. Palautuksia saa 1 500 henkilöä, joten keskimääräinen summa yhtä palautuksen saajaa kohti on 859 euroa.

Laitilassa veronpalautusta saa yli 5 800 henkilöä. Keskimääräinen ennakonpalautussumma on 858 euroa, kun koko potti, 5 miljoonaa euroa, jaetaan tasan palautusten saajien kesken.

Palautukset maksetaan tileille joulukuun alussa.

 

Veronpalautusten määrä nousee Uudessakaupungissa. Viime vuonna vastaavaan aikaan palauksia tuli 7,2 miljoonaa euroa, nyt yli 800 000 euroa enemmän.

Uudessakaupungissa mätkyjä saa reilu 1 800 veronmaksajaa. Keskimäärin mätkyjen määrä on 1 400 euroa, kun koko mätkypotti on 2,6 miljoonaa euroa.

Laitilassa reilu 1 100 henkilöä maksaa jäännösveroja. Summa on yhteensä 1,8 miljoonaa euroa.

 

Jäännösveroja joutuu usein maksamaan, jos henkilö on saanut myyntivoittoja, joita ei ole osannut ennakoida. Tämä on Verohallinnon pääanalyytikon Aki Savolaisen mukaan tyypillinen tapaus.

Veronpalautusta taas syntyy monista erilaisista syistä. Yksi on Savolaisen mukaan se, että tulot ovat jääneet jostain syystä ennakoitua pienemmiksi.

– Tai on esimerkiksi aliarvioitu vähennyksiä. Tyypillinen tapaus on, että on muutettu vuokra-asunnosta omistusasuntoon, eikä ole osattu vähentää omistusasunnon vähennyksiä oikein.

Myös kotitalousvähennys jää monelle veronmaksajalle palautettavaksi, eikä sitä ole etukäteen arvioitu verokorttiin.

–Työmatkakulut jätetään myös usein ennakoimatta verokorttiin, kertoo Savolainen.

Pääanalyytikko kertoo myös monen suomalaisen suoraan säästävän veropalautuksia odotellen.

 

Veronpalautuksia maksetaan tänä vuonna kaikkiaan noin 2,6 miljardia euroa. Se on yli 10 prosenttia enemmän kuin viime vuonna, kertoo Verohallinto. Palautuksia maksetaan lähes 3,7 miljoonalle henkilölle.

Jäännösverojen määrä sen sijaan laski noin 60 miljoonaa kokonaissumman ollessa 1,1 miljardia. Vähennys on noin viisi prosenttia edellisestä verotuksesta.

Jäännösveroja määrättiin maksettavaksi noin 680 000 henkilöasiakkaalle.

 

Maksupäivät
  • 5.12.2017 veronpalautukset vuodelta 2016 maksetaan pankkitileille.
  • Jos tilinumeroa ei ole ilmoitettu Verohallintoon, palautus maksetaan maksuosoituksena OP:n välityksellä.
  • 29.11. on jäännösveron ensimmäisen erän maksupäivä.
  • Jäännösveron 2. erän eräpäivä on 1.2.2018.

Lähde: Vero.fi