Valmet Automotivelle myönnettiin kolmas Suomen Kasvupalkinto

0
Valmet Automotive palkittiin tiistaina Jyväskylässä.

Kasvu Open jakaa kerran vuodessa Suomen Kasvupalkinnon yritykselle, joka on tehnyt rohkeita päätöksiä viennin, uusien työpaikkojen ja innovaatioiden edistämisessä ja on poikkeuksellisella tavalla nostanut Suomen taloutta kasvuun.

Järjestyksessään kolmas Suomen Kasvupalkinto myönnetään Valmet Automotivelle. Palkinnolla halutaan nostaa esiin Mercedes-Benzin GLC-katumaasturin valmistuksen tuomia investointi- ja työllisyysvaikutuksia. Vuoden 2017 alussa käynnistynyt valmistus sekä tuotantomäärien nopea nostaminen ennätystasolle vaati noin 2000 työntekijän palkkaamisen tilauskannan toteuttamiseksi. Lisäksi yhtiö investoi kymmeniä miljoonia euroja hitsaamon, kokoonpanon ja maalaamon tiloihin.

Valmet Automotive on maailman suurimpia autoteollisuuden sopimusvalmistajia, joka tuottaa autonvalmistus- ja suunnittelupalveluja, akkujärjestelmiä sekä avoautojen kattojärjestelmiä. Yhtiön erikoisalaa ovat korkean arvoluokan henkilöautot, sähköiset ajoneuvot ja avoautot. Valmet Automotive työllistää yli 5000 osaajaa Suomessa, Saksassa, Puolassa ja Espanjassa.

– Valmet Automotivelle Suomen Kasvupalkinnon saaminen suuri kunnia. Kasvumme ja menestyksemme perustana ovat yhtiömme strategiaan sitoutuneet omistajat ja hallitus sekä osaava, tinkimättömästi työskentelevä henkilöstö. Valmet Automotive on kasvanut tänä vuonna poikkeuksellisen nopeasti niin henkilöstön, tuotantomäärien kuin tarjonnan laajuudenkin puolesta. Strategiamme mukaisesti jatkamme edelleen kasvu-uralla, kertoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Ilpo Korhonen.

Ensimmäinen Kasvupalkinto jaettiin Jyväskylässä vuoden 2015 Kasvu Open Karnevaalissa. Palkinto annettiin Metsä Groupille ja vuorineuvos Kari Jordanille uuden sukupolven biotuotetehdasinvestoinnista Äänekoskelle. Toinen palkinto myönnettiin Ponsse Oyj:lle Einari Widgrenin mittavasta elämäntyöstä, jota seuraava sukupolvi on menestyksekkäästi jatkanut.