Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikon teemana Kärhämä

0

Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikko muistaa sadan vuoden takaista Suomen sisällissotaa kesällä 2018 teemalla Kärhämä – sota, riita ja ristiriita. Vuoden teema pureutuu Suomen itsenäisyyden alkutaipaleen kipeään poliittiseen tilanteeseen, mutta laajentuu myös subjektiivisiin ristiriitoihin ja kotimaisen kirjallisuuden riidanhaastajiin.

Kirjallisuusviikon taiteellisena johtajana jatkaa viimeistä vuotta kirjailija ja teatteriohjaaja Juha Hurme. Hurmeen seuraajasta tiedotetaan lisää keväällä 2018.

Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikon tunnuspiirteeksi muodostunut korkeatasoinen ja kokeileva teatteritarjonta painottuu kotimaisen näytelmäkirjallisuuden klassikoihin. Ensi kesänä ohjelmistossa on Kilven teosten dramatisointien lisäksi sovituksia muun muassa Marja-Liisa Vartion tuotannosta sekä Algot Untolan elämästä.

Vuosien mittaan Volter Kilpi -viikon tarjontaa on uudistettu tuomalla teatterin rinnalle ensin klassista musiikkia ja viime vuosina elokuvaa, tanssia, kansanmusiikkia, nukketeatteria, performanssia sekä videotaidetta. Tapahtumasta on muodostunut eri taiteen ja tieteen aloja rohkeasti yhdistävä kirjallisuusfestivaali, joka on vakiinnuttanut paikkansa kulttuuritapahtumien kentällä.

Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikkoa vietetään ensi kesänä 11.–15.7.2018. Kesän ohjelma julkistetaan ja tapahtuman lipunmyynti käynnistyy maaliskuussa 2018.