Yösyöttö-elokuvan voi katsoa Uudessakaupungissa, mutta ei Turun Kinopalatsissa

0

Yösyöttö-elokuvan pääosassa on Petteri Summanen. Kuva: Nordisk Film.

Finnkinon ja Nordisk Filmin riita on ajanut kotimaisen elokuvan ystävät outoon tilanteeseen: uuden kotimaisen elokuvan voi katsoa pienissä kaupungeissa, mutta ei suurten kaupunkien elokuvateattereissa.

Perjantaina ensi-iltaan tulevaa Yösyöttö-elokuvaa ei nähdä Turun Kinopalatsissa, mutta sen sijaan elokuvan pääsee katsomaan normaalisti esimerkiksi Uudessakaupungissa. Kuvalassa kotimaisen komedian ensi-ilta on perjantaina.

Uudenkaupungin lisäksi elokuvan voi nähdä esimerkiksi Vehmaalla ja Eurassa Kuva-Tähti Oy:n muissa elokuvateattereissa. Myös salolainen, loimaalainen ja kaarinalainen elokuvateatteri ovat solmineet elokuvan esityssopimuksen.

Finnkinon ja Nordisk Filmin sopimusriidasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat. Finnkino ei näillä näkymin näytä elokuvaa millään paikkakunnalla. Se tarkoittaa elokuvan tekijöille isoja taloudellisia menetyksiä, koska Finnkinon elokuvateatterit sijaitsevat isoissa kaupungeissa.

 

Perjantaina keskipäivällä Storyhill-niminen elokuvalan yritys tiedotti esittävänsä elokuvaa myös Turussa. Elokuvalle on varattu tilat tapahtumakeskus Logomosta, jonka yhdessä salissa komediaa esitetään tulevan viikonlopun ajan.

Storyhill näyttää elokuvaa myös Helsingissä useissa eri paikoissa. Esimerkiksi Savoy-teatteri muuttuu elokuvanäyttämöksi esitysriidan seurauksena.

 

Kuvalan elokuvateatteriyrittäjä Tero Vall sanoo elokuvan sopimusneuvottelujen sujuneen normaalisti.

– Finnkinon ja Nordisk Filmin sopimusriita tuli minulle yllätyksenä. Kuulin siitä itse asiassa keskiviikkona asiakkaalta, joka soitti kysyäkseen, voiko uustuuselokuvan nähdä meillä, Vall kertoo.

Vallin mukaan kotimaiset elokuvat ovat maaseututeattereissa erittäin tärkeitä.

– Kotimainen elokuva ja lastenkuvat ovat katsotuimpia.

– Tänä syksynä uusia, vetäviä kotimaisia elokuvia on tullut meidän kannaltamme juuri sopivasti kerran kuukaudessa.

Tero Vall odottaa lokakuun lopussa ensi-iltaan tulevasta uudesta Tuntemattomasta sotilaasta todellista piristysruisketta elokuvateatteriin.

 

Kuvalan yrittäjä ei ole satsannut Yösyötön markkinointiin oudossa tilanteessa normaalia enemmän. Turkulaiset asiakkaat ovat tietysti tervetulleita maakuntaan elokuvareissulle.

 

Yösyöttö
  • Yösyöttö on komedia miehestä, joka jää vauvan kanssa kaksin.
  • Elokuvan on ohjannut Marja Pyykkö.
  • Sen pääosassa on Petteri Summanen.
  • Elokuvan on tuottanut Solar Films.
  • Elokuva perustuu Eve Hietamiehen romaaniin.

 

Juttua täydennetty ja muutettu 6.10. kello 13:20, kun Storyhill ilmoitti esittävänsä elokuvaa Turussa. Kinopalatsissa elokuvaa ei kuitenkaan nähdä. 

Juttua korjattu 6.10. klo 9:15: korjattu Tuntemattoman sotilaan ensi-ilta lokakuulle.