Kaupunkilaisten mielipide on tärkeä

1

Uusikaupunkilaisten mielipide on tärkeä, ainakin niin voi päätellä parhaillaan meneillään olevasta kyselystä ja adressista. Onko se Kaupunginlahti vai Kuninkaanlahti, sitä kysytään vielä tämän viikon ajan kaupungin nettisivulla. Ja vuoden loppuun asti kirjaston aulassa voi kirjoittaa nimensä vetoomukseen kirjaston säilymisestä nykyisellä paikallaan.

Uudenkaupungin kaupunginvaltuusto päätti lokakuun lopulla, viime kokouksessaan kaupungin vuosikymmenen hankkeesta. Samalla valtuusto päätti, että tehdään erillinen selvitys päiväkodin ja kirjaston tilojen rakentamisesta monitoimitalon, uusien koulujen ja uusien hallien yhteyteen. Kaupunginhallitus puolestaan esittää ensi vuoden talousarvioon kunnostusrahoja itse isolle, puiselle rakennukselle.

Uudenkaupungin Sanomat teki syyskuun alussa muutaman päivän aikana nettikyselyn kirjaston paikasta. Kyselyn mukaan liki 89 prosenttia vastaajista säilyttäisi kirjaston nykyisessä paikassaan. Kyselyyn osallistui 216 henkeä.

Kirjasto on muutakin kuin kansien väliin painetun paperin jakolaitos, oli muuan nettikyselyn kommentti. Nykyistä kirjastorakennusta puolustettiin sen historiallisen arvokkuuden, arkkitehtuurin ja sijainnin vuoksi.

Nyt puolentoista viikon aikana kirjaston adressin ovat allekirjoittaneet 450 kirjastossa kävijää. Kun allekirjoitusaikaa on vielä ensi kuun, joulukuun loppuun asti, voi ennakoida lopputulosta.
Allekirjoitusten määrä kertoo jo nyt kirjaston palveluiden käyttäjien ja kävijöiden tahdosta.

Puolentoista viikon aikana kirjaston adressin ovat allekirjoittaneet 450 kirjastossa kävijää.

1 KOMMENTTI

Kommenttien lisääminen on estetty.