Kustavin Mörk Ö -viikolla luetaan Alastalon salissa -romaania ääneen

0

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty ja valtavan suosion kerännyt Kustavin pimeintä syysaikaa elävöittävä kulttuuritapahtuma Mörk Ö -viikko käynnistyy tänään.

Mörk Ö -viikon virallisia avajaisia vietetään tänään keskiviikkona 8.11. klo 18 Kustavin torilla ja kylänraitin varrella, kun kylätie valaistaan viime vuoden tapaan lyhdyin Kustavin kajo -lyhtytempauksella.

Torstaina ohjelmassa on Vakka-Suomen alueen ensimmäisen Novellikoukku-tapaaminen Kustavin kirjastossa, led-frisbeegolfia sekä Linnunrata-ilta Kustavin Savipajalla.

Perjantai käynnistyy Reunoilla-lyhytelokuvatapahtuman koululaisnäytöksellä sekä kaikille avoimella näytöksellä. Illan suussa askarrellaan pimeässä hohtavissa hamahelmistä koruja ja koristeita kuvataiteilija Sanna Vainionpään johdolla sekä vietetään tunnelmallista neulontahetkeä Kustavin Savipajan joulukahvilassa.

Lauantaina vuorossa ovat Alastalon salissa -romaanin ääneen lukemisen maailmanennätyksen tavoittelu sekä loppuunvarattu Kauhua Kustavissa -kierros.

Lisäksi Marita Juopperin taidenäyttely ”Metsien eläimet ja möröt” on auki Hellevaaran aitassa (Tavikuja 1) joka päivä sunnuntaihin asti klo 10-21. Kustavin Salessa on käynnissä piirustuskilpailu, jonka satoa on esillä kaupan seinällä viikonloppuna.

Tapahtumarikas pääosin ilmaistapahtumista koostuva viikko huipentuu lauantai-iltana Ströömi virtaa -runoesitykseen Kustavin kirkossa. Konsertissa kuullaan kustavilaisen Hilkka-Oksama Valtosen kirjoittamia runoja Kustavin kirkkomaalle haudatuista pitäjäläisille tutuista saaristolaisista.

Tapahtuman järjestämistä koordinoi Kustavin kirjallisuusyhdistys ry. Viikon ohjelma on kustavilaisten yrittäjien, yhdistysten ja muiden toimijoiden tuottamaa. Suurin osa viikon tapahtumista on maksuttomia ja järjestetään talkoovoimin.