Nyt kannattaa lähteä ulos valohoitoon

0

Pimeää, harmaata, vesisadetta. Marraskuun säät eivät ole houkutelleet ulkoilemaan. Viime viikonlopun jälkeen kaupunkikävelyihin tuli Uudessakaupungissa loistava kannustin: uudet jouluvalot. Keskusta muuttui kuin taikaiskusta satumaiseksi valon kaupungiksi. Valot ovat saaneet runsaasti kiitosta kaupunkilaisilta, harvasta asiasta taitaa vallita yhtä suurta yksimielisyyttä.

Jos kaupunkien jouluvaloista tehtäisiin äänestys, Uusikaupunki saattaisi olla kärjessä. Klassisen kauniit, havuköynnöksiä muistuttavat valot istuvat täydellisesti 400-vuotiaan kaupungin katukuvaan. Kokonaisuuden kruunaavat torin joulukuusi ja valaistut puut.

Hauska uusi juttu Uudenkaupungin joulussa on tänä vuonna Vanhat Talot ry:n erilainen joulukalenteri, joka avautuu aattoon asti joka aamu jossakin keskustan puutalossa. Ikkunakalentereita voi käydä ihailemassa loppiaiseen asti, ja nekin ovat hyvä kimmoke lähteä mieltä virkistävälle kävelylenkille.

Ensi sunnuntaina kaupunki saa ensimmäisen oman valotaideteoksensa. Salolaisen taiteilijan Timo A. Aallon valotaideteos heijastuu Alisenkadun ja Koulukadun risteyksessä sijaitsevan kerrostalon seinään iltaisin viikon ajan.

Viime vuonna ensimmäisen kerran Turusta Uuteenkaupunkiin kulkenut joulujuna saapuu kaupunkiin taas lauantaina 9. joulukuuta. Positiivista julkisuutta työllisyysasioissa saanut kaupunki voi osoittaa, että autotehdaskaupunki on viihtyisä paikka shoppailla, piipahtaa kahvilassa tai ravintolassa, käydä taidenäyttelyissä, museossa ja viettää vapaa-aikaa – myös talviaikaan.

Panostukset kauneuteen herättävät toivottavasti myös oman kaupungin asukkaita hyödyntämään paikkakunnan palveluja, jotka pitävät kaupungin elinvoimaisena jatkossakin.

Keskusta muuttui kuin taikaiskusta satumaiseksi valon kaupungiksi.